събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Актуални / Делът на Samsung и Apple намалява в световните продажби на смартфони

Делът на Samsung и Apple намалява в световните продажби на смартфони

Световните продажби на смартфони са се повишили с 5.4% през третото тримесечие на годината до 373.3 милиона броя на годишна база, сочи доклад на Gartner.

Samsung Electronics запазва лидерската си позиция, в световен мащаб с продажби в размер на 71.7 милиона смартфона, или 19.2% от общите продажби. На втора позиция е щатският производител Apple Inc., с продажби от около 43 милиона смартфона, или дял от 11.5%.

Смартфоните с най-бързи камери

Това обаче, е сериозна загуба на пазарен дял и от двете компании. За сравнение, продажбите на Samsung са възлизали на 23.6% от световните продажби през първите девет месеца на миналата година, а тези на Apple са били 13% от общите.

apple

Кой е големият печеливш от горепосочените загуби?

Китайските производители… Продажбите на Huawei, са се повишили до 8.7% от световните, спрямо 7.7% година по-рано, а тези на Oppo – до 6.7%, спрямо 3.4% година по-рано. Продажбите на BBK Communication Equipment са нараснали от 2.9% на 5.3%.

Китай е повел ръста в продажбите на смартфони през третото тримесечие, с повишение от 12.4% на годишна база. Това до голяма степен е било и в основата на добрите резултати на местните производители. Oppo например, реализира 81% от продажбите си в Китай, а BBK Communication Equipment – цели 89%.

По операционни системи, Android продължава да доминира с пазарен дял от 87.8% през третото тримесечие на годината, спрямо 84.7% година по-рано. Делът на iOS на Apple намалява от 13% през 2015-та година до 11.5% към края на третото тримесечие.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *