петък , декември 15 2017
Начална Страница / Актуални / Х. Дент: Срив за Dow подобен на този от 30-те години на миналия век

Х. Дент: Срив за Dow подобен на този от 30-те години на миналия век

Хари Дент е известен икономист в инвестиционните среди, отличаващ се със смели прогнози през последните няколко десетилетия. Поредната такава е налице.

Според Дент, ралито на щатския пазар, предизвикано от изборната победа на Тръмп, ще доведе до „неизбежен крах“ за индексите.

HSBC: Опасността от рязък срив на щатските индекси е голяма

„Вярвам, че ще станем свидетели на пазарен пик в нашия живот, последван от срив, много подобен на този от началото на 30-те години на миналия век“, прогнозира експертът, пред финансовото издание CNBC.

„Смятам, че сме свидетели на последното рали, на наблюдавания бичи пазар“, допълва още икономистът.

бичи пазар

И макар Дент, да прогнозира крах за индексите, той очаква, преди това да станем свидетели на още ръст за индексът на сините чипове Dow от между 10 и 20%, през следващите няколко месеца.

От изборната победа на Тръмп, Dow се повиши с 8%, като регистрира нови рекордни стойности 14 търговски сесии. Индексът, следящ представянето на финансовите компании добави 19% към стойността си, а лихвите по 10-годишните облигации се повишиха до 2.47%.

„Пазарът приема, че Тръмп може да създаде ръст за щатската икономика между три и четири процента, при това стабилен такъв. Това демографски е невъзможно… Когато пазарът осъзнае това, ще станем свидетели на срив“, прогнозира още Дент.

Според Дент, работната сила в САЩ ще стане свидетел на негативен ръст, като населението на страната ще се повиши само с една четвърт през следващите 50 години. В допълнение Дент посочва спадът в производителността, която няма да може да се реши дори и с данъчни облекчения.

„Не можем да виждаме акциите да растат с подобни на настоящите си темпове, когато печалбите не вървят наникъде. Смятам, че Dow ще завърши между 3000 и 5000 пункта след няколко години“, прогнозира още Дент.

Според пазарният наблюдател, налице са и други фактори, които ще разпалят „пазарния срив“. Това най-вероятно ще е моментът, в който хората видят, че Тръмп няма да успее да направи всичко, което е обещал.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *