вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Ел-Ериан: Има добри причини за ръста на щатските индекси

Ел-Ериан: Има добри причини за ръста на щатските индекси

Индексът на сините чипове Dow Jones приключи края на миналата седмица почти до психологическата граница от 20 000 пункта. Това кара все повече инвеститори и анализатори да се замислят доколко повишението на индекса е здравословно.

Ел-Ериан: Не подценявайте Фед

„Достигнахме до тук, следствие на добри причини“, коментира Мохамед Ел-Ериан, в специално интервю за финансовото издание CNBC.

moha

Според експерта, тези причини включват очакваните ориентирани към ръст политики на новоизбрания щатски президент Доналд Тръмп, които биха стимулирали сериозно ръста на щатската икономика и печалбите на компаниите, през тази година.

Като друга от „добрите причини“ се сочи фактa, че светът не е тръгнал по пътя на щатската икономика, според главния инвестиционен съветник на Allianz.

В петък, Dow приключи при нива от 19 963.80 пункта, или на 0.37% от психологическата граница при 20 000 пункта. Въпросът, който всички вече си задават е не дали, а кога ще бъде преодоляно това ниво?

Ел-Ериан смята още, че пазарът изпраща важно съобщение на политиците – „Ако предоставите ориентирани към ръст политики, то ще се случват хубави неща“.

На въпроса, дали пазарът ще продължи с посоката си нагоре, Ел-Ериан отговаря, че това зависи от няколко фактора.

„Необходими са реални действия и въвеждане на очакваните политики, както и да се справим с разликата между хубавите неща, случващи се в САЩ и по-малко хубавите в останалите части на света. Трябва да сме много внимателни и със силния долар“, прогнозира експертът.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *