вторник , април 25 2017
Начална Страница / Актуални / Тези активи бият по доходност акциите от началото на годината

Тези активи бият по доходност акциите от началото на годината

Наскорошният ръст на фондовите пазари, отвел много от водещите световни индекси до нови рекорди, изглежда силен, но на практика има далеч по-добри инвестиции, поне от началото на годината.

Индексният фонд, базиран на широкия индекс S&P 500 (SPY) е донесъл доход за инвеститорите от 7% от началото на годината. В допълнение, инвеститорите са получили и около 1% под формата на дивидент.

Ето как да биете по доходност Sofix (поне на база история)

Индексните фондове, следящи представянето на дружествата със специална инвестиционна цел, инвестиращи в имоти обаче, като Morgan Stanley REIT Index (RMZ) и Vanguard REIT Index (VGSLX) са донесли на инвеститорите доходност от над 13% от началото на годината.

възвръщаемост

По-добра от доходността на акциите е била и тази на много от търгуваните суровини. От началото на годината, суровините като памук, злато, сребро и захар, са донесли доходност на инвеститорите от над 15%.

Водещо по доходност е среброто, инициирало възвръщаемост от над 29%, следвано отблизо с 28% от захарта .

Въпреки известното връщане в цената на златото, благородния метал все още се търгува с повишение от над 20% за годината. Памукът пък, е донесъл печалба от 15%.

Според експертите, инвеститорите не бива да ограничават инвестициите си само в рамките на акции, защото по този начин биха изтървали добри възможности, предлагани от други инвестиционни класове активи.

Един такъв пример е петрола. След като суровината поевтиня до 33 долара за барел в началото на годината, тя се възстанови до 51 долара за барел в средата на юни. Последва корекция, отвела го до нива под 40 долара за барел.

Провери също

закърбърг

Те живеят скромно, въпреки че са най-богатите хора в света…

Както не веднъж сме споделяли, тайната по пътя към забогатяването е, да живеете под възможностите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *