понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Експерти: Доларът е надценен

Експерти: Доларът е надценен

Според анкета направена от Bank of America Merrill Lynch Global Fund Manager, според голям процент от инвеститорите, дали мнението си през февруари, доларът е най-надценен от над десетилетие насам.

Според 41% от фонд-мениджърите, доларът е „най-надценен“, следван от правителствените облигации, посочени от 14% от анализаторите и щатските и европейските корпоративни облигации, нарочени от 13% от анкетираните.

щатски долар

Проучването е направено сред 210 инвеститора, управляващи сумарно активи на стойност 632 милиарда долара.

Според много от експертите обаче, доларът ще продължи да поскъпва през тази година, следствие на повишението на лихвите в САЩ, през тази година, повишените правителствени разходи и потенциалната промяна на водещата икономика в търговските политики.

Дж. Поулсън: Доларът може да не се движи според очакванията догодина

И докато това може и да се случи, специалистите припомнят, че инвеститорите трябва да избягват „груповото мислене“ и да се разграничават от него.

Раул Пал, от GLG Partners, съветва инвеститорите да избягват „пренаселените сделки“, за каквато в момента се смята долара.

Ако общите очаквания не се оправдаят, то може да се види съществена корекция, поне в краткосрочен аспект, припомня още Пал.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *