четвъртък , януари 18 2018

Dow 50 000 пункта?

Масивно повишение на щатските индекси е в ход, според няколко известни икономиста и именити инвеститори.

Лари Еделсън, прогнозира през изминалата седмица „Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial ще се повиши и достигне 31 000 пункта през следващите две години“.

Нови исторически рекорди за трите водещи щатски индекси

Рон Барон, изпълнителен директор на Baron Capital, също има подобна прогноза – „Индексът Dow ще се повиши до 30 000 пункта“.

Джефри А. Хирш, главен редактор на „Stock Trader’s Almanac“, също смята, че предстои сериозно повишение на показателя. „Dow Jones Industrial Average ще се повиши до 38 820 пункта след супербума си, който започва през 2017-та година“.

щатски индекси

Това, което наистина може да впечатли инвеститорите обаче, е прогнозата на Поул Мампили, мениджър на „Най-добрият хеджфонд в света“, според изданието Barron’s. Прогнозата на експерта е за “Dow 50 000 пункта“.

Мампили става известен по време на финансовата криза от 2008 и 2009-та година, когато реализира доходност в размер на 76% за инвеститорите във фонда му (без да скъсява акции или да прави рискови залози).

„В момента акциите са в исторически възход. Те без проблем могат да отведат индекса до нива от 50 000 пункта. Това ще бъде бичи пазар, подобен на този от 90-те години на миналия век. Никога не съм бил по-сигурен в нещо, в своята кариера“, коментира Мампили.

Ниво от 50 000 пункта за Dow е „почти сигурно“, смята експертът. Няма значение кой ще спечели президентските избори, или какво ще се случи с глобалната икономика. Нищо от това няма значение, според Мампили.

„Технологичен пробив“, обяснява тезата си финансовият специалист. „Всичко ще върви параболично. Тази технология ще се превърне в 19-трилионна индустрия до 2020-та година. Тя ще съдейства целия пазар да се повиши“.

Ето малко допълнителна информация за технологичния бум…

Били са необходими 40 години да се продадат 1 милиард компютъра.

За 20 години са продадени 7 милиарда мобилни телефона.

Само пет години са били нужни, за да се продадат 1 милиард таблета.

Мампили очаква новата технология да достигне 50 милиарда устройства до 2020-та година. Това е седем пъти повече от компютрите, мобилните устройства и таблетите… сумарно!

Компании като Amazon, Google, Apple, Oracle, Ford, Samsung, Disney, Tesla, Microsoft, Intel, Pfizer … се надпреварват, за да участват в разпространяването на технологията.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *