сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Две причини, защо щатските индекси могат да се повишават през 2017

Две причини, защо щатските индекси могат да се повишават през 2017

Индексът на сините чипове Dow, флиртува с психологическата граница от 20 000 пункта. И това плаши голяма част от инвеститорите. Това обаче, не означава, че индексът не може да продължи да се повишава и по-нататък през настоящата година…

Нови исторически рекорди за трите водещи щатски индекси

Първата причина е, че новите върхове, не бива да плащат инвеститорите, макар и това да е напълно логично.

Логично е защото, когато индексите достигнат нови върхове, пред тях има две възможности. Да отидат някъде, където вече са били, или там където никога не са били.

частни компании

Нашите мозъци, са така програмирани, да не приемат неизвестността, че според тях е много по-вероятно, индексите да отидат там, където вече са били, или казано по друг начин да се понижат.

Мозъците ни обаче, често ни подвеждат и имаме десетилетия на данни, които го потвърждават…

Историята сочи още, че акциите се представят в исторически план много по-добре, когато достигнат нови върхове.

Нещо повече, много по-добре е инвеститорите да държат акции, когато достигнат нов 12-месечен връх, както и да нямат такива, когато бъдат достигнати нови 12-месечни дъна.

Другата причина, инвеститорите да очакват понижение в нивата на акциите е, че „те са прекалено скъпи“. Истината обаче е, че новите върхове бяха предопределени от средата на ултраниски лихви, както и при не особено добро представяне на печалбите на щатските индекси.

Какво обаче, може да се случи, ако печалбите на щатските компании възстановят „здравословните“ си темпове на растеж? А това се очаква да се случи именно през тази година, до голяма степен и в резултат на планираните данъчни промени от новия президент Тръмп.

Инвеститорите трябва да имат в предвид още, че финансовите оценки на индексите, не са много над средните им в исторически план нива. А тези съотношения могат да се понижат, при потенциално повишение в печалбите на компаниите през тази година.

В допълнение, към днешна дата инвеститорите все още нямат особено големи инвестиционни алтернативи, пред това да притежават акции. Лихвите все още са твърде ниски, а облигациите доближават до фаза на „вторичен мечи пазар“.

Изводът е – напълно е възможно да станем свидетели на по-нататъшния ръст на щатските индекси през тази година.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *