неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Един съвет от човек пенсионирал се на 34 години

Един съвет от човек пенсионирал се на 34 години

През август, Брандън – по-известен като „Mad Fientist“, човек следващ стратегия за ранно пенсиониране, успя да постигне целта си и да се пенсионира на 34 годишна възраст.

За да стигне до там Брандън, който не използва фамилното си име от съображения за сигурност, е избрал да живее скромен и ограничен живот във Вермонт, като е спестявал и инвестирал около 70% от дохода си след данъци.

Как се става милионер на практика? Съвети от двойка пенсионирала се на 43 години

През 2014-та година, Брандън и съпругата му, която няма интерес в ранното пенсиониране и предпочита да държи финансите си отделно от съпруга си, се местят в Шотландия, където той продължaва да работи още няколко години. В крайна сметка, Брандън достига финансовите си цели и се пенсионира на 34 години.

брандън

„Нещата винаги са се свеждали за мен до „финансова независимост“, а не толкова до „ранно пенсиониране““, коментира Брандън, пред финансовото издание Business Insider. “Никога не съм имал за цел да спирам да работя, но исках да имам достатъчно свободно време и свобода да работя по неща, които са важни за мен“, допълва още той.

Пътят към финансовата независимост обаче, го е научил на нещо много важно – „спестяването не е всичко“.

На въпрос, какво го е държало мотивиран по пътя към финансовата независимост, Брандън отговаря, че вместо да се придържа към крайна форма на спестяване, важно е човек да се забавлява.

Милионер посочва грешките в инвестирането по пътя към богатството

Младият пенсионер споделя, че в началото е бил обсебен от това да не прави абсолютно никакви разходи. Това го е подтискало и го е правило нещастен.

Брандън съветва всички хора, които искат по-рано да достигнат до финансова независимост, да не се самовглъбяват прекалено в тази си цел и да не се изолират от околния свят.

„Фокусирайте се върху силните си страни и насочете всичките си спестявания към тях, за да започнете да се наслаждавате на целия процес“, съветва Брандън. „Един долар повече в банката, за сметка на това да игнорирате приятелите си и да нямате социален живот, няма да ви направи по-щастливи“.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *