четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Още една инвестиционна банка повиши прогнозите си за S&P 500

Още една инвестиционна банка повиши прогнозите си за S&P 500

Щатската инвестиционна банка Bank of America Merrill Lynch повиши прогнозата си за широкия индекс S&P 500, но причините не са особено добри.

Ралито на щатските индекси се изравни с това от преди кризата от 1929-та

От финансовата институция, вярват, че индексът може да приключи годината при ниво от 2 450 пункта, като свръхоптимизма сред инвеститорите ще е основна причина за това. Досегашните прогнози на компанията бяха за нива на индекса в размер на 2 300 пункта.

Прогнозите на банката са третите най-високи сред тези на анализаторите.

спешни финансови нужди

Правим ъпдейт на очакванията ни, защото нашите модели за прогнозиране, сочат висока степен на вероятност да навлизаме в типичното поведение за край на бичи пазар“, коментира Савита Субраманиан, ръководител на звеното за фондови пазари в Bank of America Merrill Lynch, в писмо към клиентите на банката.

„Фондовият пазар, винаги става свидетел на извънредни повишения, преди потенциален крах, и вярваме, че този път не е изключение“, коментира още експертът.

Оптимизмът сред инвеститорите достигна 30-годишен максимум, докато много от индикаторите сочат, че пазарът е свръхкупен. Широкият индекс S&P 500, регистрира нов исторически рекорд през тази седмица, достигайки ниво от 2 400 пункта.

Според Субраманиан, справедливата стойност на индекса е при ниво от 2 230 пункта, или с около 130 пункта над затварянето му във вторник. Тя припомня още, че обикновено последните две години от всеки бичи пазар, носят на инвеститорите доходност от 30%.

Междувременно „бичият пазар“ ще отбележи своята осемгодишнина на 9-ти март. В същото време показателя, не е отбелязвал понижение от 10%, или повече от началото на миналата година, припомня още експертът.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *