Начална Страница / Актуални / Още една инвестиционна банка повиши прогнозите си за S&P 500

Още една инвестиционна банка повиши прогнозите си за S&P 500

Щатската инвестиционна банка Bank of America Merrill Lynch повиши прогнозата си за широкия индекс S&P 500, но причините не са особено добри.

Ралито на щатските индекси се изравни с това от преди кризата от 1929-та

От финансовата институция, вярват, че индексът може да приключи годината при ниво от 2 450 пункта, като свръхоптимизма сред инвеститорите ще е основна причина за това. Досегашните прогнози на компанията бяха за нива на индекса в размер на 2 300 пункта.

Прогнозите на банката са третите най-високи сред тези на анализаторите.

спешни финансови нужди

Правим ъпдейт на очакванията ни, защото нашите модели за прогнозиране, сочат висока степен на вероятност да навлизаме в типичното поведение за край на бичи пазар“, коментира Савита Субраманиан, ръководител на звеното за фондови пазари в Bank of America Merrill Lynch, в писмо към клиентите на банката.

„Фондовият пазар, винаги става свидетел на извънредни повишения, преди потенциален крах, и вярваме, че този път не е изключение“, коментира още експертът.

Оптимизмът сред инвеститорите достигна 30-годишен максимум, докато много от индикаторите сочат, че пазарът е свръхкупен. Широкият индекс S&P 500, регистрира нов исторически рекорд през тази седмица, достигайки ниво от 2 400 пункта.

Според Субраманиан, справедливата стойност на индекса е при ниво от 2 230 пункта, или с около 130 пункта над затварянето му във вторник. Тя припомня още, че обикновено последните две години от всеки бичи пазар, носят на инвеститорите доходност от 30%.

Междувременно „бичият пазар“ ще отбележи своята осемгодишнина на 9-ти март. В същото време показателя, не е отбелязвал понижение от 10%, или повече от началото на миналата година, припомня още експертът.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *