понеделник , май 22 2017
Начална Страница / Актуални / Най-егоцентричните професии

Най-егоцентричните професии

Ако работите в определени браншове, то трябва да имате в предвид, че вашите колеги може да са егоцентрици. Изследване сочи, кои са професиите, които в най-голяма степен са застрашени от това.

Цели 74% от главните готвачи, 72% от изпълнителните директори и 65% от артистичните директори смятат, че са най-добре представящите служители в компанията си, както и че са много по-добри от своите конкуренти в други компании от бранша.

Прост тест, за да разберете дали някой е нарцис

Изследването е направено от консултантската компания Payscale, след проучване на 380 000 служители сред 480 различни професии.

narcisist

Може би ще си помислите, че професии като адвокати и психиатри ще са сред най-егоцентричните професии. Оказва се обаче, че това не е така, дори напротив. Тези две професии попадат в дъното на класацията.

Пред тях се нареждат професии като дизайнери на цветя, бармани, специалисти в сферата на авиацията, системни оператори и фермери.

Дори и да не работите в една от споменатите професии, пак е много вероятно да се натъкнете на егоцентрик в компанията си. Близо един от четирима сред всички професии смятат, че са най-производителни в компанията си.

Изследването сочи наличието на пряка връзка между получаваното възнаграждение и егото. 56% от работещите с доход над 200 000 долара на годината са егоцентрици, спрямо едва 3% от тези, които получават под 25 000 долара на година.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *