събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Седем от най-ценените от работодателите качества в моментa

Седем от най-ценените от работодателите качества в моментa

Дипломата повишава шансовете ви да получите мечтаната от вас работа, но не е достатъчна в свят на жестока конкуренция за най-добрите работни позиции или в най-желаните за работа компании.

Пет качества, които трябва да притежавате, за да работите за Apple

Ето седем качества, които работодателите ценят най-много в момента и които повишават шансовете ви да ви изберат пред всички останали кандидати.

1. Писмени умения

Много работи изискват добри възможности за комуникация с клиенти, с колеги, с мениджърите. Това обаче, вече не е достатъчно. Все по-често от кандидатите се изискват и отлични писмени умения. Това се налага при водене на кореспонденция, с партньори, клиенти, доставчици и др.

Ако притежавате добри писмени умения, то вие може да сте в сериозна полза на организацията с нейния блог, писане на статии или социалния маркетинг.

2. Умения да управлявате ефективно времето си

времето е пари

За да успеете в конкурентна среда и да се справяте с поставяните задачи, то критично е да можете добре и ефективно да управлявате времето си. Може да ви се налага непрекъснато да работите на няколко фронта едновременно, което изисква бързи реакции. А това няма как да се върши от някой, който не знае как да управлява времето си.

3. Възможност за работа под стрес

Това може да звучи тривиално, предвид на факта, че се попълва от почти всички в техните автобиографии, но в действителност малко хора реално могат да работят под стрес. Компаниите си имат своите начини да виждат дали един човек може да работи под стрес или не, така че няма как да ги излъжите.

4. Креативно мислене

creativity

Това е едно от най-ценените качества, особено в кандидатите в технологични и иновативни компании като Google или Facebook, които между другите са едни от най-желаните работодатели. За да ги впечатлите и за да попаднете в редиците им, трябва да докажете, че наистина сте креативни личности.

5. Гъвкавост

Още едно необходимо качество за намиране на решения на сложни проблеми, неизменна част от съвременната корпоративна среда. То се цени почти толкова, колкото креативността. Важно е служителите на една компания да могат да се нагаждат към бързо променящата се среда, в която бизнеса оперира.

6. Възможност за работа в екип

team

Почти всяка компания търси това качество в своите кандидати. Екипната работа е източник на големите успехи, като вече никой не иска да наема „вълци единаци“, независимо от качествата и способностите им.

7. Да остават мотивирани

Все повече компании срещат проблем с лоялността на служителите си. Ето защо, една компания би предпочела кандидат, който изглежда по-мотивиран и съответно лоялен да остане неин дългосрочен служител.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *