събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Как да подходите при разчистване на дълговете си

Как да подходите при разчистване на дълговете си

Хората имат все повече дългове. Студентски заеми, потребителски кредити, ипотечни кредити, стоки на изплащане, кредитни карти и т.н.

Често много от потребителите се нуждаят от финансови консултанти, за да подредят и разчистят дълговете си.

Що е то ГПР и как да го ползвате, за да изчислите разхода си по кредит?

Има един основен принцип, когато тръгвате да погасявате задълженията си. И той е да започнете от най-скъпите си кредити и да вървите в посока на тези с най-нисък процент на годишните разходи.

В този ред на мисли, ето как трябва да приоритезирате връщането на кредитите си. Започвате от бързите кредити и стоките на изплащане, често с годишен процент на разходите над 40%.

get out debt

След това поглеждате към кредитните си карти, те традиционно се отличават с лихвени нива от около 16%. Преминавате към потребителските кредити и на последно място оставяте ипотечния.

Ако имате няколко задължения с една и съща разходна норма, то експертите препоръчват да започнете от най-малкото задължение. Така ще имате психологическо предимство, да видите, че сте го приключили и това да ви мотивира.

В допълнение, веднъж закрито, това задължение няма да ви дава удобството да е източник на финансиране, което да ви изкушава, към непланирани покупки, или такива от които нямате нужда.

Много хора, правят грешката да фокусират вниманието си към най-големите си задължения, които обаче, често са далеч по-евтини (с по-ниски лихви), за сметка на други по-малки кредити.

Добре е хората с намерения да пестят за старини, също да прибегнат първо до разчистване на скъпите си дългове, преди да преминат към спестяването, съветват още финансовите консултанти.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *