неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Защо пък да не легализираме проституцията и марихуаната?

Защо пък да не легализираме проституцията и марихуаната?

Изследвания сочат, че България е на шесто място сред страните в света, чието население харчи най-много за проститутки! Забележете В СВЕТА…

Според доклад на изданието Metro, в страната ни се харчат 1.3 милиарда долара или около 2.38 милиарда лева за проститутки.

Това е повече, отколкото в Холандия, където проституцията е легална (800 млн. долара) и от Италия, с нейните 600 млн. долара. А няма да споменаваме колко по-малка е родната икономика от посочените две страни.

За да добием представа колко много са тези средства, ще кажем, че икономиката на страната ни се очаква да е с БВП в размер на около 90 милиарда лева или харчените сресдтва по това направление са 2.6% от цялата икономика.

Трябва да се има в предвид, че изследването е обхванало 196 държави по света, като общо в 50 от тях професията е легализирана.

323

Лидер по най-много средства разходвани за общо 13.8-те милиона жрици на любовта е Испания, следвана от Швейцария, Южна Корея, Германия и Япония.

В топ 10, освен страната ни, попадат още Тайланд, Тайван, Ирландия и Израел.

Най-много практикуващи древната професия има в Китай – 5 милиона, следвани от Индия и САЩ със съответно 3 и 1 милиона проститутки.

Общите приходи от проституция в световен мащаб се равняват на 186 млрд. долара.

За съжаление проституцията в България не е легална и не носи приходи в хазната, а само в джобовете на „сенчестия бизнес“.

И още нещо… а какво би станало, ако се легализира и марихуаната?

Изследвания сочат, че в Холандия данъчните приходи от легалната марихуана са на стойност около 500 милиона евро. Предвид на това, че населението на Холандия е около два пъти по-голямо от това на България и предположим, че у нас данъчните приходи ще са наполовина, то в хазната биха влизали още около 250 милиона евро от данъци на година.

Когато към това се добавят и приходите при евентуално легализиране на проституцията, то определено можем да очакваме държавата да има много повече средства, за да се грижи по-добре за гражданите си…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …