понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Ето какво посъветваха ултрабогатите си клиенти от Goldman Sachs

Ето какво посъветваха ултрабогатите си клиенти от Goldman Sachs

Щатската инвестиционна банка Goldman Sachs е една от най-големите финансови институции и е напълно логично, че тя има много ултрабогати клиенти, чиито пари управлява. Съветите към този род клиенти, често са по-различни от тези, давани на останалите.

Най-зле представящите се щатски акции през 2016-та година

В тази насока, ето какво посъветваха експертите на инвестиционната банка, най-важните си клиенти, относно това какво да очакват през новата 2017-та година.

„Може и да предстои трудно пътуване, но щатската икономика няма да излезе от релси“, е обобщения съвет на финансовата институция.

предизвикателна среда

„От края на световната финансова криза, ние продължаваме да отдаваме нашите предпочитания на щатския фондов пазар“ се казва в анализа на финансовата институция.

„Тактическата ни позиция е към по-голямо тегло на щатските акции и щатски високодоходни облигации в портфейлите ни, за сметка на останалите международните пазари. Дори и щатските акции да са вече относително по-скъпи, спрямо тези от останалите водещи региони, ние продължаваме да препоръчваме на клиентите си да предпочитат щатските активи“.

„В момента сме в ситуация, при която щатските компании са били по-скъпи само в 10% от случаите от Втората световна война насам“, допълват още експертите на GS. “Въпреки това, обаче, продължаваме да съветваме инвеститорите да остават в щатски акции“.

От банката припомнят сентенцията на професор Джеръми Сийгъл, от книгата му „Акциите в дългосрочен план“, отпреди 23 години. А именно, че акциите са най-добрия актив за инвеститорите с дългосрочен хоризонт.

Политическата ситуация, ще е на практика благоприятна за щатската икономика, с очакваните фискални политики и регулации за стимулиране на щатските компании. „Очакваме ръстът на щатската икономика да продължи с добри темпове през 2017-та година“, се казва още в анализа.

Световната икономика се очаква да подобри ръста си от 2.5% през 2016-та година, до 2.9% през тази година, в среда на продължаващи ниски лихви във водещите региони на света.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *