петък , декември 15 2017
Начална Страница / Актуални / Ето какво посъветваха ултрабогатите си клиенти от Goldman Sachs

Ето какво посъветваха ултрабогатите си клиенти от Goldman Sachs

Щатската инвестиционна банка Goldman Sachs е една от най-големите финансови институции и е напълно логично, че тя има много ултрабогати клиенти, чиито пари управлява. Съветите към този род клиенти, често са по-различни от тези, давани на останалите.

Най-зле представящите се щатски акции през 2016-та година

В тази насока, ето какво посъветваха експертите на инвестиционната банка, най-важните си клиенти, относно това какво да очакват през новата 2017-та година.

„Може и да предстои трудно пътуване, но щатската икономика няма да излезе от релси“, е обобщения съвет на финансовата институция.

предизвикателна среда

„От края на световната финансова криза, ние продължаваме да отдаваме нашите предпочитания на щатския фондов пазар“ се казва в анализа на финансовата институция.

„Тактическата ни позиция е към по-голямо тегло на щатските акции и щатски високодоходни облигации в портфейлите ни, за сметка на останалите международните пазари. Дори и щатските акции да са вече относително по-скъпи, спрямо тези от останалите водещи региони, ние продължаваме да препоръчваме на клиентите си да предпочитат щатските активи“.

„В момента сме в ситуация, при която щатските компании са били по-скъпи само в 10% от случаите от Втората световна война насам“, допълват още експертите на GS. “Въпреки това, обаче, продължаваме да съветваме инвеститорите да остават в щатски акции“.

От банката припомнят сентенцията на професор Джеръми Сийгъл, от книгата му „Акциите в дългосрочен план“, отпреди 23 години. А именно, че акциите са най-добрия актив за инвеститорите с дългосрочен хоризонт.

Политическата ситуация, ще е на практика благоприятна за щатската икономика, с очакваните фискални политики и регулации за стимулиране на щатските компании. „Очакваме ръстът на щатската икономика да продължи с добри темпове през 2017-та година“, се казва още в анализа.

Световната икономика се очаква да подобри ръста си от 2.5% през 2016-та година, до 2.9% през тази година, в среда на продължаващи ниски лихви във водещите региони на света.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *