понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Актуални / Ето каква е печалбата от продажбата на едно Porsche

Ето каква е печалбата от продажбата на едно Porsche

Подразделението Porsche е продало 238 000 автомобила през изминалата година, като отчита печалба от 3.9 милиарда евро.

Това е повишение с 14%, спрямо година по-рано. Въз основа на тези данни излиза, че печалбата от продажба на един спортен автомобил възлиза на 16 386 евро, или ръст от 9% на годишна база.

Казано по друг начин, печалбата от продажбата на едно Порше, е достатъчна за покупката на един чисто нов автомобил Chevy Cruze.

нов или стар автомобил

За сравнение, Daimler AG прибира по 4700 евро, от продажбата на един автомобил с марката Mercedes, като горе долу същата е печалбата и на BMW.

В основата на големия маржин на печалбата, са високите цени на спортните автомобили. Компанията не произвежда евтини модели, което е в основата на значителната й печалба.

Конкурентите като Mercedes например, имат в производствената си гама и по-евтини модели, което сериозно намалява печалбата от продажбата на един автомобил, коментират експерти.

Има и компании, които изкарват повече от един автомобил. Например италианският производител на суперавтомобили – Ferrari изкарва по 82 000 евро от автомобил. Компанията прави обаче, само 8000 автомобила на година.

Porsche, вече не бива да се смята за бутиков производител. Компанията е повишила производството си с 47% през последните три години и вече е с размери на производството си около една десета от това на най-големият производител на луксозни автомобили BMW.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *