неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / EUR/USD – а сега накъде?

EUR/USD – а сега накъде?

След като на четвърти октомври, предупредихме, че две фигури от техническия анализ, сочат проблеми пред валутната двойка евро-долар, време е отново да се обърнем към този род анализ, за да видим какви са алтернативите в момента…

стесняващ се триъгълник

glava

Двете фигури, за които споменахме тогава – глава с рамене и стесняващ се триъгълник, определено се оказаха много добри предвестници на предстоящото поевтиняване на еврото спрямо долара.

euro

Очакваното поевтиняване към нива от малко над 1.0900 се случи и сега пред инвеститорите има добра отправна точка за удължаване на единната валута.

Всъщност всяко по-нататъшно поевтиняване на еврото и доближаване до ключовите нива на подкрепа при 1.0950 и 1.0910, може да се използва от инвеститорите като възможност за удължаване на еврото със сравнително близък стоп (при ниво от 1.09).

Целта на едно подобно удължаване може да е долната линия на стесняващия се триъгълник, която бе веднъж пробита и вече ще служи като добро ниво на съпротива, или пък линията свързваща двете рамена на очертаната вече „глава с рамене“, която се материализира.

И двете нива са малко над 1.1100, което дава възможност инвеститорите да удължават еврото при съотношение доход-риск от около 2 (стоп при 80 пипса от настоящите нива, при потенциален таргет от 160 пипса).

Понижение на валутната двойка под 1.0900, може да се приеме, като знак, че посоченият сценарий за поскъпване на еврото, няма да се материализира и можем да видим по-нататъшни загуби за единната валута…

  • материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на валути

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *