неделя , юли 23 2017
Начална Страница / Актуални / Евтините и скъпите стоки и услуги в София, съпоставени с Европа

Евтините и скъпите стоки и услуги в София, съпоставени с Европа

Да живееш в България си е истинско предизвикателство. И докато страната ни се отличава с най-ниския стандарт на живот в ЕС, това има и някои „предимства“, а именно цените на някои стоки и услуги у нас са по-ниски в сравнение с останалите европейски страни.

Ето кои са евтините и кои са скъпите стоки и услуги в столицата, когато ги съпоставим със световните им нива, въз основа на данни на международен сайт за сравнение.

Тези софийски имоти са най-добри за инвестиции?

Може би най-голямото предимство да се живее в България, все още се предоставя по направление на разходите за имот. Страната ни е в средата на класацията по високи цени на имотите и наемите в ЦИЕ, като е на 25-то място по цени на имотите, както и на 24-то място по нива на наемите, сред 45 разглеждани страни в ЦИЕ.

продажба имоти

Ниските цени на имотите се демонстрира и от факта, че столицата ни е на 473-то място  по високи цени на имотите, сред световните столици, сред разглеждани 607 водещи световни града.

Това кореспондира с 20-то място, на което се намираме по отношение на разполагаемия доход в София, в ЦИЕ. Или казано по друг начина, доходът на софиянец купува повече имот и наем, в сравнение с дохода на средностатистическия източно-европеец.

Освен по отношение на имотите, българите са облагодетелствани и по още няколко направление, без които не можем в наши дни – интернет и бира. Софиянци ползват 18-я най-евтин интернет в света, докато пият 22-та най-евтина местна бира в света.

технологии

Тези, които не обичат алкохолните напитки обаче, нямат повод да се оплакват. На тяхно разположение в столицата е 15-то най-евтино капучино в Европа.

Евтини са още такситата. Началната тарифа на такситата в София е петата най-ниска, сред водещите европейски градове.

А кои са надценените продукти и услуги?

Продължава на следваща страница…

Провери също

Как изглежда картата на живота ни?

Животът ни не се определя от цифри и години, а от мотивация и желание да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *