четвъртък , септември 21 2017
Начална Страница / Актуални / Facebook с рекордни приходи от потребител

Facebook с рекордни приходи от потребител

Най-голямата социална мрежа в света за пореден път изнесе отлични резултати, превишаващи значително средните прогнози на анализаторите. Печалбата на компанията се оказа 97 цента на акция, при очаквани 81 цента от анализаторите.

Закърбърг доказа, че който се смее последен, се смее най-добре

В същото време приходите на компанията за тримесечието възлязоха на 6.44 милиарда долара, при прогнозирани 6 милиарда долара.

Компанията добави 60 милиона нови потребителя през изминалото тримесечие, с което общия им брой възлиза на 1.71 милиарда. И тук резултатът се оказа над средните прогнози за 1.69 милиарда потребителя.

социална мрежа

Откакто компанията стана публична през 2012-та година, тя отбеляза само веднъж по-слаби, от прогнозите на експертите, резултати.

„Нашето общество и бизнес имаше още едно добро тримесечие“, коментира Марк Закърбърг, изпълнителен директор на компанията. „Особено сме доволни с напредъка ни по отношение на видео-съдържанието, в свят където видеото е сърцето на нашите услуги“.

На практика „голямота нещо“ при Facebook в момента е свързано с мобилните видео-реклами.

Като цяло приходите от реклама на мрежата растат с 63% на годишна база до 6.24 милиарда долара. Мобилната реклама заема дял от 84% от общите приходи за тримесечието, спрямо 76% за второто тримесечие на миналата година.

Социалната мрежа прави рекордни в историята си приходи на потребител – средно 3.82 долара на година в световен мащаб. В САЩ тази сума е много по-висока, при ниво от 14.34 долара на потребител.

Акциите на компанията добавиха близо 5% по време на извънборсовия пазар, след оповестените резултати.

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *