четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Факт, който сериозно може да безпокои щатските инвеститори

Факт, който сериозно може да безпокои щатските инвеститори

Цифрите се ползват от анализаторите с много цели. Някои от тях имат прогностичен характер, или поне на база на това, което се е случвало в исторически план.

За какво става въпрос?

За една статистика, която може да сочи по-скорошна от очакванията рецесия в най-голямата щатска икономика. А всички знаем какво е отражението на случващото се на щатските пазари върху останалите световни икономики.

рецесия

В писмо към своите клиенти, анализаторите от 720 Global посочиха кой е фактът, който би следвало да държи инвеститорите будни през нощта.

Щатската икономика регистрира ръст от 1.2% през второто тримесечие на годината, като ръстът й за последната една година е бил в размер на 1.2%.

DB: 60% шанс за нова щатска рецесия следващите 12 месеца

Именно това е цифрата, с която трябва да стартират притесненията. Почти всички рецесии в САЩ от 1948-ма година насам са стартирали с ръст по-голям от 1.2%.

Само в 18% от наблюдаваните рецесии ръстът е бил под посочената стойност.

На второ място възстановяването след голямата депресия от 2008-ма година върви с разочароващи темпове.

Над 11 трилиона долара от световния дълг се търгува при отрицателни ефективни лихви. Централни банки в Европа и Азия отведоха лихвите при отрицателни нива.

Добрата новина е, че щатското потребление, което допринася за 70% от БВП на най-голямата световна икономика, регистрира най-добрите си три месеца от няколко години насам, в трите месеца до края на 30-ти юни.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *