вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Може ли Fiat Chrysler да се превърне във „Valeant” за автомобилната индустрия?

Може ли Fiat Chrysler да се превърне във „Valeant” за автомобилната индустрия?

Едва ли има много инвеститори, които не знаят за случката с фармацевтичната компания Valeant. Стартирала с разследване от комисията за финансов надзор, свързан със счетоводните практики на компанията, акциите на канадската фармацевтична компания загубиха близо 90% от стойността си за по-малко от година.

Колко струва поддръжката на Bugatti?

Сега новината е, че от комисията за финансов надзор, съвместно с министерството на правосъдието, провеждат разследване, относно счетоводните практики за отчитане на приходите от продажби на автомобилната компания.

fiat

Не е напълно ясно на този етап, защо е замесено и министерството на правосъдието в разследването, но според експерти, това може да вещае единствено проблеми за автомобилния производител.

При отчитането на тримесечните приходи от продажба на автомобили, от FCA рутинно са следвали практиката да ги осчетоводяват, когато ги експортират към дилърите, а не когато реално се е осъществила продажба към крайния потребител.

Мнозина твърдят обаче, че едва ли това е единствената причина за разследването, като тази практика често се използва и от други автомобилни производители.

Много е възможно обект на разследване да са множеството официални и неофициални оплаквания срещу компанията, за тактиките на натиск при продажба на автомобили на компанията.

В допълнение дело в щата Илиноис в САЩ, бе заведено по-рано срещу компанията, по обвинение, че тя е плащала на дилърите, за да завишават изкуствено данните за продажбите й.

И гениалните инвеститори не винаги успяват да бият пазара (вижте представянето им)

Дори и счетоводните проблеми за автомобилният производител да не са толкова сериозни, като тези на Valeant, низходящия натиск върху книжата на компанията могат да дойдат и по друго направление, според пазарни наблюдатели.

Компанията е продала 5% от автомобилите си, или 446 000, в Италия, който е най-големия й пазар. Страната обаче, е на ръба на дългова криза, което може да я вкара в рецесия. Това може сериозно да засегне бъдещите й продажби.

Иначе FCA се гордее с факта, че бележи ръст в продажбите си през последните 75 поредни месеца, или последните над шест години.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …