вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Финансов експерт: Ако само работите усилено цял живот, няма да забогатеете!

Финансов експерт: Ако само работите усилено цял живот, няма да забогатеете!

В училище ни учат, че трябва да се трудим усилено, за да постигнем добри резултати. Работи здраво, изкарвай повече, стани богат…

Това обаче, е само едната половина от истината, според Рик Еделман, основател и изпълнителен директор на Edelman Financial Services, една от водещите финансово консултантски компании в САЩ и автор на книгата „Истината за вашето бъдеще: Паричният наръчник, от който се нуждаете сега, по-късно и много по-късно“. (The Truth About Your Future: The Money Guide You Need Now, Later, and Much Later.“)

Три съвета за забогатяване от 12 финансови книги

Наскоро, в интервю за изданието Business Insider, Еделман заяви – „Ако всичко което правите в живота си е да работите наистина усилено, никога няма да забогатеете. Защото не е достатъчно само да работите здраво, за да изкарвате пари, част от които да заделяте настрани“.

Според Еделман, за да подсигурите бъдещата си финансова независимост, трябва „наравно с усилената работа“, да работите „умно“.

И по-специално, да инвестирате…

богати страни

Вземете за пример играта Монополи. Ако просто хвърляте заровете и прибирате заплатите си, която да съхранявате, със сигурност ще бъдете „разгромен“ от вашия опонент, който инвестира в доходоносни имоти, коментира Еделман.

Това, според финансовия експерт, не е много далеч от истината. В крайна сметка, най-големите финансови награди, идват от „умната работа“. Това е да се възползвате от сложната лихва, за да могат спестяванията ви да се увеличават с времето.

„Никога няма да достигнете до финансов успех, ако слагате средствата си в банкова сметка, или в държавни облигации, или друг род продукти с фиксиран доход“, смята Еделман. Този тип сметки, често носят доходност от под 1%.

Вместо това, трябва да гледате към фондовия пазар, който е с историческа норма на възвръщаемост от 10% от 20-те години на миналия век. „Това наистина е много лесно да се прави и можете да го правите и да генерирате доход в рамките на 6, 7, 8 и дори 9%“, според специалиста.

Да инвестирате, разбира се не означава, че трябва да рискувате всичко. „Можете да правите това без да поемате големи рискове, или пък да ви отнема прекалено много време“, смята още Еделман. „Всичко което трябва да направите е да построите правилен инвестиционен микс, с използването на ниско-разходни индексни фондове, или взаимни фондове“

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *