неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Как да използвате правилото 30/30

Как да използвате правилото 30/30

Често ни се налага да балансираме между дългосрочните си цели и краткосрочните нужди и желания. Двете неща често се „бият“. И все пак, според експертите има начин да се намери баланс.

Експертите наричат това правило 30 на 30.

финансов успех

„Най-добрият начин, за да създавате добри предпоставки за успешно бъдеще е, като си поставяте здрави, ясни цели и после си правите план и задавате подцели по пътя. Предлагаме едно правило наречено 30/30, при което всеки трябва да отделя 30 минути на ден за да се фокусира върху цел, която е отдалечена на 30 дни, или повече“, според автора на книгата „Набери скорост: Как да стартираш, когато си заседнал“.

Правилото 50-20-30 просто финансово правило, според което да живеете

Например можете да отделяте по малко време на ден, за важен бизнес проект, който е с краен срок след 30 дни, вместо да го избягвате до последния момент и да сте пред много голям стрес непосредствено преди предаването му.

„Това правило може да ви помага и при по-големи кариерни въпроси, като – „Искам ли да съм на същата работа след една година“. Ако отговорът е не, започнете да мислите всеки ден по малко за това какво трябва да направите, за да получите повишение. В тази насока, можете да разбиете годишната си цел на 12 мини подцели“.

Експертите съветват, че можете да използвате това правило за всичко, от кариерата до финансите ви. Тридесет минути на ден фокус, за цел, отдалечена на месец, или повече…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *