събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Фондовете с най-голям кеш от 2001 година насам

Фондовете с най-голям кеш от 2001 година насам

Институционалните инвеститори държат в момента най-големите си кешови запаси от 2001-ва година, като в същото време са намалили експозицията си към акции, до най-ниското им ниво от четири години насам, посочиха данни на Bank of America Merrill Lynch.

Въпреки, че лихвите по водещи държавни облигации никога не са били по-ниски, а депозитите в много региони по света носят отрицателна доходност, инвеститорите са склонни да държат повече кеш в портфейлите си, от когато и да е от ноември 2001 година насам.

Вижте ощ: Всички очакват доларът да пада, така че внимавайте

Апетитът към риск е най-нисък от четири години насам, съпоставим с нивата по време на рецесията, въпреки, че очакванията за ръст на печалбите са при шестмесечен връх, както и очакванията за инфлацията.

cash

„Нагласите на световните инвеститори са лоши. Мениджърите във фондове са с най-високите средни запаси на кеш. Експозицията към пазара е при четиригодишен минимум“, се казва още в направения анализа на BAML, публикуван днес.

Портфолио-мениджърите държат 5.7% от срествата си в кеш, спрямо 5.5% през май.

Възможно е обаче, това да е добър контраиндикатор за предстоящ ръст, защото нива на кеш традиционно над 4.5% са създавали сериозни възможности за покупки в исторически план, припомнят още от BAML.

Изследването е направено сред 213 професионални мениджъри, управляващи активи на стойност 654 милиарда долара.

Проучването е направено малко преди вота на 23-ти юни във Великобритания, относно потеницалното напускане на стараната на ЕС.

Процентът на мениджърите, които смятат, че акциите и облигациите са надценени, се повиши до четвъртото си най-високо ниво от началото на статистиката през 2003-та година.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …