сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Невероятно, но факт – хеджфондовете с рекордни активи!

Невероятно, но факт – хеджфондовете с рекордни активи!

Финансовият свят се доминира от нова тенденция през последните години – отлив на средства от взаимните фондове и пренасочването им към далеч по-евтините и ефективни индексни фондове.

В допълнение, много от институционалните инвеститори се отказаха от хеджфондовете, които също се отличават със съмнително представяне в по-дългосрочен план, въпреки изключително високите такси и комисиони набирани от тях.

Три причини защо хеджфондовете губят от своя „блясък“

И все пак, нещо интересно се случи. Въпреки отливът в размер на над 21 милиарда долара от хеджфондовете през третото тримесечие на годината, активите им са се повишили до нов исторически рекорд.

хеджфондове

Според данни на Hedge Fund Research, сумарните активи на хеджфондовете са възлезли на 2.972 трилиона долара, към края на септември, или повишение със 73.5 милиарда долара спрямо тримесечие по-рано.

Предходният рекорден размер на активите, на този род инвестиционни схеми, е бил през второто тримесечие на миналата година, когато възлиза на 2.969 трилиона долара.

Рекордната стойност на активите на хеджфондовете, става реалност въпреки факта, че третото тримесечие бе четвъртото поред на отлив на инвеститорски средства от тях.

От началото на годината от хеджфондовете са били изтеглени 51.5 милиарда долара. За сравнение отливът през третото тримесечие, е бил най-големия от второто тримесечие на 2009-та година насам.

Най-много средства инвеститорите са държали във фондовете, инвестиращи в акции. Техните активи са се повишили с 27.6 милиарда долара през третото тримесечие на годината до 841.6 милиарда долара. Отливът на средства от тях е бил в размер на едва 9.4 милиарда долара.

Във фондове, инвестиращи в инструменти с фиксиран доход, инвеститорите са държали 804 милиарда долара към края на деветия месец на годината.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *