неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Бил Гейтс – два пъти по-беден от Владимир Путин?

Бил Гейтс – два пъти по-беден от Владимир Путин?

Кой е най-богатият човек в света? Според официалната статистика и най-вероятния отговор на всички запитани, това е Бил Гейтс. Състоянието на Гейтс се оценява на 86 милиарда долара по последни данни.

Не бива да забравяме обаче, че в класацията не са включени бизнес-лидери и диктатори. А ако, те се вземат в предвид, нещата могат да изглеждат далеч по-различно, а Гейтс да има част от състоянието на най-богатия човек в света. По-точно, богатството му, да е 2.3 пъти по-малко.

11 факта за Путин, които може да не знаете

А ако още не сте се досетели, чие е най-спряганото име, за най-богат човек в света, то това е – Владимир Путин…

И макар, богатството на Путин, да е трудно да се изчисли с точност, според неофициални данни, то може да достига размер на около 200 милиарда долара (а дори и повече).

Експертите са доста разногласни, по отношение на богатството на руския президент. А то се оценява в доста широки граници, стартиращи от 40 милиарда долара.

„Вярвам, че богатството на Путин е в размер на 200 милиарда долара“, коментира Бил Браудър, бивш портфолио-мениджър в Русия. „След 14 години на власт в Русия и натрупаните от страната и бизнеса средства през тези години. Както и на средствата, които не са били разходване за училища, болници и други инфраструктурни проекти, а насочвани към имоти, сметки в швейцарски банки и хеджфондове, управлявани от Путин и неговите приближени“, коментира още експертът.

Едва ли руският президент разчита на оповестената пред данъчните заплата от 100 000 долара, предвид на факта, че според запознати разполага с 58 самолета и хеликоптера, заедно с 20 луксозни имота, включително и такъв на стойност 1 милиард долара на Черно Море.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *