събота , февруари 25 2017
Начална Страница / Актуални / Най-търсените инвеститори милиардери в Google

Най-търсените инвеститори милиардери в Google

Когато става въпрос за инвестиране, има една група инвеститори милиардери, които се радват на голяма популярност. Сигурно се чудите, кои от гениалните инвеститори, се радват на най-голям интерес от страна на читателите?

Какви са разликите между гениалните и нормалните инвеститори?

Отговор на този въпрос, частично можете да добиете от това, колко често се търсят имената им в Google. А ето и кои са най-търсените от тях, според статистиката на изданието Investopedia:

Уорън Бъфет (201 000 месечни търсения на името му)

buffett-1

Едва ли е изненада, че Бъфет оглавява този списък. Още приживе, нашият идол, е обявен за един от най-великите инвеститори на всички времена. Акциите на управлявания от него фонд, поскъпваха експоненциално през последните десетилетия.

Джордж Сорос (135 000 месечни търсения в Google)

джордж сорос

Противоречивата фигура на Джордж Сорос, също се радва на изключително голям инвеститорски интерес. Известен, като човекът „победил централната банка на Великобритания“, Сорос става известен със залога си срещу британския паунд през 1992-ра година. Залог, който му носи печалба между 1 и 2 милиарда долара.

Това обаче, не е единствената добра инвестиция на Сорос през годините. Фондът му Quantum Fund, е носил над пазарната доходност, през десетилетията, в които е бил под неговото управление.

Карл Айкън (60 500 търсения месечно)

Карл Айкън, е може би най-популярния инвеститор активист, като ръководи уверено фондът Icahn Enterprises, не веднъж попадал в заглавните страници не финансовите медии, заради смелите си инвестиции.

карл айкън

Наблюдава се вече и така наречения „Айкън ефект“, или моментът в който акциите на една компания поскъпват сериозно, само заради новината, че Айкън е заел позиция в нея.

Бил Акман (27 100 месечни търсения)

акман

Най-големият враг на Айкън, е друг инвеститор активист, управляващ фонда Pershing Square. И макар през последните месеци този фонд да преживя трудни времена, заради противоречивите си инвестиции в компании като Herbalife (HLF) и Valeant, той все още е широко популярен сред инвеститорите.

Рей Далио (18 100 месечни търсения в Google)

далио

Рей Далио, основателят на най-големият хедж-фонд в света – Bridgewater Associates, се отличава с над 40-годишна успешна история и традиционно по-добро представяне от останалите фондове в индустрията.

Т. Бон Пикенс (14 800 месечни търсения)

pickens

Председателят на борда на директорите в BP Capital Management, милиардерът и инвеститор Пикенс, също попада в списъка на най-търсените имена. Той е всепризнат капацитет по отношение на прогнози свързани с петролния сектор, а изказванията му за цената на петрола, често въздействат върху нивата на търговия на суровината.

Дейвид Тепър (12 100 месечни търсения)

david-tepper_650x455

Ниският интерес към един от най-влиятелните финансисти на днешно време, се предопределя основно от малкото публични прояви на Тепър. Основателят на Appaloosa Management, е един от най-добре представящите се портфолио мениджъри за последните 30 години.

Провери също

ван

Невероятни крайности предприемани от хора, за да пестят

Да живееш под възможностите си е едно от основните правила за забогатяване. Някои хора обаче, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *