събота , август 19 2017
Начална Страница / Актуални / Това ще е голямата история на следващите 5 години?!

Това ще е голямата история на следващите 5 години?!

Преди два дни се случи нещо, което бе слабо отразено от световните медии. А именно, решението на провайдъра на индекси да представи 20 нови фонда, с включването на китайски компании, известни като А-акции.

Това решение се очаква да доведе до пренасочването на около 400 милиарда долара към китайски акции, пише изданието DailyWealth.

Инвестирането на китайския пазар е „луда работа“

Именно това решение бе широко очаквано от много анализатори през последната една година.

Каква е цялата история?

Обикновено фондовете диверсифицират по пазари на база на теглото на един пазар в общата световна капитализация. До момента обаче, затвореността на китайския пазар правеше така, че той, въпреки, че е втория най-голям по пазарна капитализация в света, да е с нулево тегло в портфейлите на институционалните инвеститори.

china-shares

Т.е. мениджърите на фондовете имаха нулева експозиция от активите си към китайския пазар, въпреки огромния му размер.

С настоящата промяна обаче, фондовете ще започнат да обръщат все по-голямо внимание на китайския пазар и да го включват в експозицията си на активи.

Първата стъпка вече е направена от провайдъра на индексни фондове MSCI.

В понеделник от компанията излязоха тихомълком със следното прессъобщение – „MSCI с удоволствие съобщава, че предстои да представи 20 нови индекса, следствие на включването на китайски А-акции с тегло от 5% в индекса следящ представянето на развиващите се пазари MSCI Emerging Markets Index…“

Така китайските акции най-после влизат в голямата игра. Първата стъпка е включването им в индекса MSCI Emerging Markets Index. Това ще промени много неща, а китайският пазар може да е голямата новина през следващите пет години, прогнозират от финансовото издание.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *