вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Това ще е голямата история на следващите 5 години?!

Това ще е голямата история на следващите 5 години?!

Преди два дни се случи нещо, което бе слабо отразено от световните медии. А именно, решението на провайдъра на индекси да представи 20 нови фонда, с включването на китайски компании, известни като А-акции.

Това решение се очаква да доведе до пренасочването на около 400 милиарда долара към китайски акции, пише изданието DailyWealth.

Инвестирането на китайския пазар е „луда работа“

Именно това решение бе широко очаквано от много анализатори през последната една година.

Каква е цялата история?

Обикновено фондовете диверсифицират по пазари на база на теглото на един пазар в общата световна капитализация. До момента обаче, затвореността на китайския пазар правеше така, че той, въпреки, че е втория най-голям по пазарна капитализация в света, да е с нулево тегло в портфейлите на институционалните инвеститори.

china-shares

Т.е. мениджърите на фондовете имаха нулева експозиция от активите си към китайския пазар, въпреки огромния му размер.

С настоящата промяна обаче, фондовете ще започнат да обръщат все по-голямо внимание на китайския пазар и да го включват в експозицията си на активи.

Първата стъпка вече е направена от провайдъра на индексни фондове MSCI.

В понеделник от компанията излязоха тихомълком със следното прессъобщение – „MSCI с удоволствие съобщава, че предстои да представи 20 нови индекса, следствие на включването на китайски А-акции с тегло от 5% в индекса следящ представянето на развиващите се пазари MSCI Emerging Markets Index…“

Така китайските акции най-после влизат в голямата игра. Първата стъпка е включването им в индекса MSCI Emerging Markets Index. Това ще промени много неща, а китайският пазар може да е голямата новина през следващите пет години, прогнозират от финансовото издание.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *