понеделник , септември 25 2017
Начална Страница / Актуални / Пет грешки, които да избягвате, когато пазарувате онлайн

Пет грешки, които да избягвате, когато пазарувате онлайн

Пазаруването онлайн заема все по-неизменна част от съвременния ни живот. Хората пазаруват онлайн, защото пестят време, усилия и средства. Много често обаче, правейки това те правят определени грешки.

Ето пет такива, дадени от финансови експерти от изданието Brad’s Deals:

онлайн пазаруване

Знайте истинската стойност на направените покупки – Линдзи Ф., моден редактор

Ако си харесате определена стока в даден сайт, първо проверете цената й в други сайтове, преди да натиснете бутона „купи“. Има много сайтове за сравнение на цените, които могат да ви спестят доста средства. Въпросът е само да положите малко усилия и да отделите от времето си.

Как да пазарувате по-сигурно онлайн?

Не винаги цената е индикация за качеството. Поради различни причини, често някои сайтове правят сериозни отстъпки, като по-ниската цена не означава, че става въпрос за некачествени продукти.

Обратното също е в сила. Често получавате това, за което плащате. Т.e. ако си купувате неоригинални продукти, заради далеч по-ниската им цена не бива да имате прекомерни очаквания към качеството, за да не се разочаровате.

Когато си купувате технологични продукти, не се притеснявайте да пазарувате от по-малки търговци – Дейвид, редактор в техническо издание

В стремежа си да придобият популярност и да се наложат, като алтернатива на големите търговски вериги, понякога малките търговци са склонни да правят по-големи отстъпки на определени типове стоки.

Т.e. конкретен продукт, който търсите, като телевизор, смартфон или лаптоп, от определена марка, често може да бъде намерена на по-добра цена от някой по-малък търговец. Това не означава, че става въпрос за по-некачествен продукт.

Не бъдете прекалено лоялни на определени марки, вериги или самолетни компании – Марк, редактор в туристическо издание

Потребителите често имат склонността да се привързват към определени марки, търговски вериги или платформи за онлайн търговия. Това до голяма степен гарантира, че ще изтърват други по-изгодни оферти от конкурентни компании.

Не ползвате безплатните тестови периоди – Кандис, редактор в издание за аудио-книги

Много сайтове предлагат безплатен тестови период. Той е изключително ценен, защото освен да ви пести пари, ви дава възможност да разберете дали предлаганата стока или услуга наистина ще ви влезе в употреба, по начина по който сте очаквали.

Смартфоните изпревариха компютрите по дял от онлайн трафика към търговците

Хората често не ползват подобни периоди, защото се опасяват, че ако забравят да ги откажат, когато изтекат, ще започнат да им се налагат такси, които не желаят.

Не позволявайте разходите за транспорт да ви откажат – Дейвид, редактор техническо издание

Много хора се отказват от това да правят онлайн-покупки, поради нуждата да плащат транспортни разходи. Тези разходи обаче, могат да са много малка част от стойността на една покупка, особено ако тя е по-скъпа. Много често това, което ще спестите е далеч над стойността на транспортните разходи.

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *