Начална Страница / Актуални / Три от най-големите грешки, които правите в темата на имейла

Три от най-големите грешки, които правите в темата на имейла

Всички ползваме имейлите си за работа. Една от най-важните части на електронните писма се крие в темата (subject) им.

Това е на практика първото нещо, което адресанта ще прочете. И там хората се опитват да са особено креативни. Има обаче, определени правила, които трябва да се спазват, когато задавате тема.

тема на имейл

Не бива темата да е прекалено дълга, груба или да сочи дадено ваше желание. В допълнение, няма нужда от прекомерна пунктуация или пък темата да е твърде обяснителна. Задължително трябва тя да е изписана на български!

Ето три често задавани теми, които е добре да избягвате, въпреки че сочат точно какво искате:

„Обади ми се“

Тази тема е една от най-често ползваните и същевременно най-досадните. Ако сте били достатъчно изразителни в писмото си, то ясно е, че получателя ще се свърже с вас, ако има интерес и желание да го направи.

Получателят може да се подразни, или дори да се отегчи от подобна тема. Обикновено такава тема се свързва с негативно усещане или се приема , че е предвестник на лоши новини.

Ако става въпрос за проблем и нужда от спешна комуникация, то можете да уточните за какъв проблем става въпрос. Например „Имаме проблем с доставките за клиент Х“.

„Трябва да поговорим“

Още една досадна тема. Особено притеснителна може да е тя за получателите на писмо от мениджмънта на компанията. Не искате да всявате страх и паника в служителите си, нали?

Вместо това можете да напишете „Трябва да обсъдим нещо свързано с работата“, или пък „Трябва да направим уточнения по проект Х“.

Спешно!!!!

Може и наистина да става въпрос за спешен въпрос. И все пак добре е тонът да е малко по-мек. Отново всявате ненужни притеснения и паника в насрещната страна, преди да бъде прочетен имейла и за какво наистина става въпрос.

Вместо това, опитайте се да поясните кой е належащия проблем в рамките на едно изречение. Текстът по-долу, ще дава още пояснения на ситуацията.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *