сряда , март 29 2017
Начална Страница / Актуални / GS: Пет причини защо щатските индекси ще падат

GS: Пет причини защо щатските индекси ще падат

Голямата новина на фондовите пазари е следната – волатилността се върна. А от Goldman Sachs имат лоша новина за инвеститорите – по-нататъшното движение на широкия индекс S&P 500 ще е надолу.

От банката прогнозират, че щатският индекс ще приключи годината при нива от около 2 100 пункта, или с около два процента под настоящите му нива на търговия.

Ето защо щатските индекси могат да коригират с 20%

В петък показателя отбеляза спад над 2%, за пръв от 43 търговски сесии насам.

„Движение настрани и надолу е това, което може би щатския индекс ще направи през следващите два месеца“, коментира Дейвид Костин, ръководител на звеното за търговия с акции във водещата финансова институция.

пари

Това движение, се очаква да е пътя пред индекса и през следващите 12 месеца, които в крайна сметка да го отведат при нива от 2 175 пункта, или едва около процент и половина над настоящите му нива, смята още Костин.

Ето и петте фактора, които ще предопределят низходящото движение за индекса, според анализаторите на GS:

В момента индикаторът относно „бичите очаквания“, изчисляван от GS е при ниво от 95. Това е силен сигнал, че възходящият потенциал до голяма степен е изчерпан.

Повишаването на политическата несигурност, ще резултира в понижението на съотношението цена-печалба, при което щатските акции се търгуват. Според банката, шансът Хилари Клинтън да е следващия президент на САЩ е около 70%.

В допълнение, данните за щатската икономика не са особено обнадеждаващи. Налице е сериозен риск пред бъдещите печалби на водещите щатски компании.

Щатските индекси се търгуват при и без това високи оценки, като за компаниите от широкия индекс те са в горните 84 промила, в исторически план.

Провери също

дългове

Американците отнасят дълговете си „в гроба“

Американците са толкова задлъжнели, че често отнасят задълженията си в „гроба“. Ново изследване на Experian …