неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / GS: S&P 500 губи първо 10%, преди да завърши годината при 2 100 пункта

GS: S&P 500 губи първо 10%, преди да завърши годината при 2 100 пункта

Според една от най-големите световни инвестиционни банки – щатската Goldman Sachs, сега не е най-удачния момент да се купуват акции.

В ново писмо към клиентите на банката, водещият анализатор на банката по отношение на фондовите пазари предупреди, че широкият индекс S&P 500 може първо да се понижи с 10%, преди да завърши годината при нива от 2 100 пункта.

Тази корелация определя движението на щатските индекси

„Въпреки, че инвеститорите започват да се отърсват от новината за брекзита, фазата на икономическия цикъл, в съчетание с повишени финансови оценки и намаляване на програмите за обратно изкупуване на собствени акции от страна на компаниите, в условията на политическа несигурност, ще доведат до спад през второто полугодие“, според анализаторския екип на GS.

кристална топка

“Въпреки това, по-добро представяне на БВП, по-ниско агресивен Фед и възстановяване на печалбите на компаниите, ще върнат широкия индекс до нива от 2 100 пункта до края на годината“, смятат още от банката.

Глисман: Възможна е корекция от 20% за S&P 500

Ако завърши при ниво от 2 100 пункта, то широкият индекс, барометър за световните пазари, ще е регистрирал нулево изменение през последните две години.

Таргетите на GS за следващите 3- 6- и 12-месеца са съответно 1 950, 2 100 и 2 150 пункта, за щатския индекс.

Секторите предоставящи най-добри възможности за инвеститорите, според инвестиционната банка са здравния, телекомуникационните услуги и нецикличните потребителски компании.

Най-рисковите активи включват енергийния и индустриалния сектор, както и този на материалите.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …