понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Харвард – машина за милиардери

Харвард – машина за милиардери

Примери като Марк Закърбърг и Еван Шпийгел доказват, че младите предприемачи с гениални идеи могат да се превърнат в милиардери и без да прекарат четири години на университетските скамейки.

Петте университетски специалности с най-голяма стартова заплата в САЩ

Като се абстрахираме от изключенията обаче, за всички останали е много по-лесно, когато са завършили престижен университет.

Почти всеки успял в бизнеса човек, ще ви каже, че да достигнете успеха, ще ви е много по-лесно, когато имате изградена „мрежа от ползотворни контакти“. А какво по-добро място за създаване на такава от университета.

Piggy Banks With Savings Chart

В този род на мисли, Харвард е едно от най-добрите места за създаване на подобни ползотворни „социални контакти“. На практика университета си е една добре работеща машина за създаване на милиардери.

Към днешна дата 35 от 500-те най-богати хора на света са завършили Харвард. Нещо повече, посочения университет са завършили най-голям процент от най-богатите хора в света.

Общото благосъстояние на 35-те най-богати възпитаници на Харвард е 309 милиарда долара, или еквивалента на БВП на Хон Конг, или Ирландия.

Сред най-именитите абсолвенти на Харвард са имената на Чарли Мънгър, Мег Уитман, Джон Поулсън, Стив Балмър, Поул Сингър, Кен Грифин, Рей Далио и Майкъл Блумбърг.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *