петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Хеджфондовете с рекордни позиции в злато

Хеджфондовете с рекордни позиции в злато

Хеджфондовете по света може и да загубиха много от излизането на Великобритания от границите на ЕС, но частично загубите им най-вероятно са били неутрализирани от дългите им позиции в злато.

Според проучвания, хеджфондове са купували при рекордни темпове жълтия метал, два дни преди референдума във Великобритания.

Защо да инвестирате в злато в момента?

Изразена в британски паунди, златото е поскъпнало с 25% през последния месец, което си е едно сериозно постижение.

За края на седмицата до 21-ви юни, нетните дълги позиции на фондовете в злато са нараснали с близо 7%, спрямо седмица по-рано, до най-високите им нива.

gold-2

Разбира се златото е било само част от широкодиверсифицираните портфейли на хеджфондовете, като то едва ли ще неутрализира напълно големите загуби след срива на фондовите пазари.

В допълнение днес стана ясно, че Джордж Сорос, известен като „човекът, който разори британската централна банка“ през 1992 година, е имал дълги позиции в паунди, преди референдума.

Те най-вероятно са му донесли сериозни загуби, предвид на факта, че британската валута загуби 8% от стойността си само в петък. А решението на Сорос да държи подобни позиции, сочи колко уверен е бил той, че страната ще остане в рамките на ЕС.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …