събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Актуални / Huawei разработва собствена операционна система?

Huawei разработва собствена операционна система?

Huawei е най-бързоразвиващият се основен производител на смартфони. Разбира се това компанията прави на база на операционната система Android.

Оказва се обаче, че компанията може да върви по пътя на това да се разграничи и диферинцира от останалите. Но как може да направи това в света на идентични устройства? Като създаде собствена операционна система…

Нов модел от Huawei с чувствителен на натиск екран

Компанията е тритият най-голям световен производител на смартфони, като изостава единствено зад Samsung и Apple, т.е. има достатъчно голяма клиентска база, за да може да мисли за собствена операционна система.

maxresdefault

Huawei набира инерция. Тя нае бившият дизайнер на Аpple – Абигейл Броуди, като явно възнамерява да извади своята операционна система EMUI извън кожата на Android

Действието се очаква да е като потенциална контрамярка, срещу евентуално затягане на условията при които Google ще предоставя операционната си система Android на трети страни.

Тимът работещ по новата операционна система е съставен до голяма степен от бивши служители на Nokia и е разположен в скандинавска държава, според запознати източници.

Повечето потребители най-вероятно си мислят, че едва ли имат нужда от друга операционна система и най-вероятно са прави. Без съществен брой разработени приложения, всяка операционна система е обречена.

От китайският производител, най-вероятно разглеждат този вариант единствено като „крайна мярка“.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …