неделя , април 30 2017
Начална Страница / Актуални / BMW навлиза в надпреварата при автономните автомобили

BMW навлиза в надпреварата при автономните автомобили

След като електрическите автомобили станаха основно направление за развитие на немският производител на луксозни возила BMW, компанията препозиционира едно от направленията си в лицето на i-бранда си към автономни автомобили.

Първоначално това направление бе замислено с идеята да се насочи към автомобили с нулеви емисии на вредни газове.

Явно от BMW, подобни на други конкурентни компании смятат, че бъдещето на автомобилната индустрия ще са автономните автомобили.

autonomy cars

Това частично е причината, някои водещи производители, като щатската General Motors да инвестират огромни средства в програми за споделяне на автомобили, съвместно с Lyft, а Volkswagen да прави това заедно с Gett. От Toyota пък се кооперираха с Uber.

Технологични гиганти, като Apple и Google също заявиха интересите си в сферата на автономните автомобили. Apple инвестира 1 милиард долара в китайският конкурент на Uber – Didi Chuxing, а Google пуснаха собствена услуга за споделяне, наименована Waze Rider.

Според пазарни наблюдатели, съвсем скоро, в рамките на следващото десетилетие, голяма част от приходите на автомобилните компании ще идват по направление на автономните автомобили.

През изминалата седмица от BMW обявиха инвестиция в компанията за споделяне на транспортни услуги Scoop, като преди това ребрандира услугата си за споделяне от DriveNow до ReachNow.

И за да догони останалите си конкуренти в автономните технологии, от BMW наемат инженери, специализирани в машинен език, който се усъвършенства, както и в изкуствен интелект.

От немската компания не уточниха кога може да се очаква напълно автономен автомобил на пазара, но според инженери от Google, технологията може да е напълно функционална до края на това десетилетие.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …