неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / BMW навлиза в надпреварата при автономните автомобили

BMW навлиза в надпреварата при автономните автомобили

След като електрическите автомобили станаха основно направление за развитие на немският производител на луксозни возила BMW, компанията препозиционира едно от направленията си в лицето на i-бранда си към автономни автомобили.

Първоначално това направление бе замислено с идеята да се насочи към автомобили с нулеви емисии на вредни газове.

Явно от BMW, подобни на други конкурентни компании смятат, че бъдещето на автомобилната индустрия ще са автономните автомобили.

autonomy cars

Това частично е причината, някои водещи производители, като щатската General Motors да инвестират огромни средства в програми за споделяне на автомобили, съвместно с Lyft, а Volkswagen да прави това заедно с Gett. От Toyota пък се кооперираха с Uber.

Технологични гиганти, като Apple и Google също заявиха интересите си в сферата на автономните автомобили. Apple инвестира 1 милиард долара в китайският конкурент на Uber – Didi Chuxing, а Google пуснаха собствена услуга за споделяне, наименована Waze Rider.

Според пазарни наблюдатели, съвсем скоро, в рамките на следващото десетилетие, голяма част от приходите на автомобилните компании ще идват по направление на автономните автомобили.

През изминалата седмица от BMW обявиха инвестиция в компанията за споделяне на транспортни услуги Scoop, като преди това ребрандира услугата си за споделяне от DriveNow до ReachNow.

И за да догони останалите си конкуренти в автономните технологии, от BMW наемат инженери, специализирани в машинен език, който се усъвършенства, както и в изкуствен интелект.

От немската компания не уточниха кога може да се очаква напълно автономен автомобил на пазара, но според инженери от Google, технологията може да е напълно функционална до края на това десетилетие.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …