събота , юли 22 2017
Начална Страница / Актуални / Меркел: Има проблем свързан със стойността на еврото

Меркел: Има проблем свързан със стойността на еврото

В един от редките си коментари, по отношение на еврото, настоящият канцлер на Германия – Ангела Меркел, заяви, че „има проблем свързан със стойността на единната валута“.

Причината според Меркел е, че Европейската централна банка, насочва монетарните си политики, следвайки икономическото представяне на най-слабите членове на ЕС, а не на Германия.

„В момента разбира се имаме проблем със стойността на еврото в еврозоната“, коментира Меркел, по време на конференция в Мюнхен.

Еврото върви към паритет спрямо долара?

евра

ЕЦБ в момента провежда монетарна политика, която не следва представянето на икономиката на Германия, а по-скоро на страни като Португалия, Словения или Словакия. Ако все още имахме валута, като немската марка, със сигурност щеше да е с далеч по-различна стойност от тази на еврото в момента. Но това е една напълно независима монетарна политика, върху която нямам никакво въздействие, като немски канцлер“, допълни още Меркел.

Направените коментари, станаха реалност, докато в публиката бе щатският вицепрезидент Майк Пенс и се смята, че до голяма степен са отговор на обвиненията на Доналд Тръмп, че Германия се облагодетелства от „широко подцененото“ евро.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *