четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Меркел: Има проблем свързан със стойността на еврото

Меркел: Има проблем свързан със стойността на еврото

В един от редките си коментари, по отношение на еврото, настоящият канцлер на Германия – Ангела Меркел, заяви, че „има проблем свързан със стойността на единната валута“.

Причината според Меркел е, че Европейската централна банка, насочва монетарните си политики, следвайки икономическото представяне на най-слабите членове на ЕС, а не на Германия.

„В момента разбира се имаме проблем със стойността на еврото в еврозоната“, коментира Меркел, по време на конференция в Мюнхен.

Еврото върви към паритет спрямо долара?

евра

ЕЦБ в момента провежда монетарна политика, която не следва представянето на икономиката на Германия, а по-скоро на страни като Португалия, Словения или Словакия. Ако все още имахме валута, като немската марка, със сигурност щеше да е с далеч по-различна стойност от тази на еврото в момента. Но това е една напълно независима монетарна политика, върху която нямам никакво въздействие, като немски канцлер“, допълни още Меркел.

Направените коментари, станаха реалност, докато в публиката бе щатският вицепрезидент Майк Пенс и се смята, че до голяма степен са отговор на обвиненията на Доналд Тръмп, че Германия се облагодетелства от „широко подцененото“ евро.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *