вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Имотите и „кешът“, предпочитани от американците в дългосрочен план

Имотите и „кешът“, предпочитани от американците в дългосрочен план

Когато става въпрос за дългосрочни инвестиции, основна част от американците се придържат към концепцията за по-нисък риск и по-ниска възвръщаемост.

Изненадващ е резултатът, че запитани в какво биха предпочели да държат свободните си средства през следващите 10 години, 54-милиона американция предпочитат кешовите инвестиции, според проучване на финансовото издание Bankrate.com.

Младите се страхуват от риска!?

Една трета от всички американци, предпочитат в най-голяма степен инвестицията в недвижим имот. Тя е следвана отблизо от кеша.

управление на риска

Акциите и благородните метали са далеч на трета позиция, предпочитани от едва 16% от американците.

Най-ниско популярни са били облигациите, посочени като избор на едва 5% от американците.

„Докато кешовите инвестиции са подходящи за краткосрочни нужди, като създаване на фонд за спешни случаи, те са напълно неподходящи за инвестиции с дългосрочен хоризонт“, коментира Грег Макбрайд, финансов анализатор в Bankrate.com.

Ето как да инвестирате 10 000 лева (според експерти)

„Кешовите инвестиции често се представят по-зле от нивото на инфлацията, като спестителите губят покупателна способност следствие на този факт“, допълва още Макбрайд.

Младите, на възраст между 18 и 25 годишна възраст, избират „кешът“ като предпочитана инвестиция за средствата си, които няма да са им нужни за следващите десет години. При това в съотношение 2 към 1 спрямо следващата най-популярна сред тях инвестиционна категория, в лицето на недвижимите имоти.

По-възрастните американци, в много по-голяма степен поставят недвижимите имоти като най-предпочитана инвестиция.

Специалистите припомнят обаче, че S&P 500 е добавил 6% към стойността си от началото на годината, докато повечето кешови инвестиции са донесли доходност от под 1%.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *