понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Онлайн банки дават лихви по депозити до 4%

Онлайн банки дават лихви по депозити до 4%

Въпреки рекордно ниските лихви в САЩ, някои алтернативни онлайн банкови институции се опитват да привлекат интереса на депозантите с по-високи лихвени проценти. Разбира се има и уловки и правила, които трябва да се спазват от депозантите.

Изцяло базираната във виртуалното пространство банка Incredible Bank, плаща на депозантите си 1.2% лихва по годишен депозит за суми между 2 500 и 250 000 долара.

Депозантите, които започнат да теглят твърде често, например шест тегления на месец, започват да се глобяват с такси, които изяждат доходността им.

security_deposit

Лихви до 4.6% се предлагат на депозантите със сметки до 20 000 долара, в специалните „депозитни сметки с награди“ в Consumers Credit Union.

За да се получи тази лихва обаче, трябва да се харчат поне 1 000 долара на месец от кредитна карта, както и да се извършват 12 или повече трансакции с дебитна карта всеки месец.

Задължително е да се осъществява и определено количество онлайн-банкиране. Всеки желаещ може да се присъедини към Consumers Credit Union срещу еднократна такса от 5 долара.

Друга добра възможност в момента са петгодишните депозитни сертификати от First Internet Bank of Indiana, предлагащи доход за депозантите от 2.1%.

Само за сравнение – лихвите по банковите депозити у нас достигат до 0.5% на година.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …