неделя , юли 23 2017
Начална Страница / Актуални / В тези компании трябваше да инвестирате преди 15 години

В тези компании трябваше да инвестирате преди 15 години

Какво ти трябва, за да забогатееш на щатските пазари? Малко капитал и късмет да уцелиш кои ще са компаниите на следващото десетилетие. В светлината на казаното, ето на кои щатски компании е трябвало да заложите в началото на този век, чиито акции са донесли рекордна доходност на акционерите си.

От кои акции щатските инвеститори спечелиха най-много за 20 години?

1. Medivation

Първенецът в класацията най-вероятно няма да ви говори нищо. Основана през 2004-та година, тази биофармацевтична компания доби сериозна популярност през 2012-та година, след одобрението на медикамент за рак на простата. Компанията наскоро оповести сплит две към едно, който бе и втория й за последните три години. Инвеститорите влезли в началната фаза на търговия са реализирали доходност от 14 000% към момента. За да си представите колко е това, мислете по следния начин, ако бяхте инвестирали 1000 лева през 2004-та година в компанията, щяхте да имате 141 000 лева в момента.

2. Apple

apple-logo-100371350-primary.idge

В момента е трудно да си представим, че акциите на най-голямата по пазарна капитализация компания в света в момента, са се търгували по 4 долара през 1999-та година. Това обаче, бе факт. Компанията имаше своите трудни моменти тогава. Ако можехте да виждате в бъдещето и бяхте заложили на „ябълки“, то щяхте да реализирате доходност от близо 6 000% в момента, или 1000 лева, щяха да са 61 000 в момента.

3. Universal Insurance Holdings, Inc.

Шансовете никога да не сте чували името на тази компания също са значителни. Акциите й обаче, растат експоненциално от първичното й публично предлагане през 2007-ма година. Тази застрахователна компания регистрира сериозен ръст на бизнеса и печалбите си в осемте щата, в които оперира, като е носила средна годишна възвръщаемост от 84% на акционерите си.

4. Amazon

амазон

Акциите на Amazon, която стана публична през 1997-ма година, поскъпнаха със 700% до 2000-та година. Не бива да се ядосвате, ако сте изтървали този ръст, защото от 2008-ма година насам, акциите й поскъпнаха с 1200%.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Как изглежда картата на живота ни?

Животът ни не се определя от цифри и години, а от мотивация и желание да …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *