неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Няколко инвестиции, които можете да направите в края на годината

Няколко инвестиции, които можете да направите в края на годината

Има една популярна сред трейдърите стратегия – на таймиране на пазара. Това е опитът да се уцели най-подходящия момент да се купи един актив. Тази стратегия до голяма степен разчита на сезонното представяне на определен актив.

Или схващането, че някои класове активи се представят по-добре или по-лошо през определени месеци на годината, или сезони.

Сега ще разгледаме, някои от популярните възприятия за традиционното представяне на определени активи в месеците до края на годината.

Щатските индекси

Стратегията „Sell in may and go away” може да е достигнала своята критична точка. Въпреки, че септември традиционно е най-лошия месец за щатските пазари, поне на база историческо представяне, до този момент това не се материализира.

кристална топка

Това, разбира се не означава, че тази стратегия все още не е в ход и няма потенциал да се разгърне през следващите два месеца.

В основата на подобно твърдение да се продава през май е фактът, че лятото традиционно не е най-доброто време да се търгува, когато пазарните участници си почиват. Тя е базирана и на факта, че обикновено времето от май до ноември е по-лошото шестмесечие за щатските пазари.

Бичият пазар на щатските пазари не е приключил, смята стратег

Така, че на практика имаме два месеца, до края на ноември, в което потенциална корекция на близките до рекорди щатски индекси може да се случи.

Как може да се отиграе?

Напълно е възможно широкия щатски индекс S&P 500 спокойно да коригира с 10%, в светлината на предстоящи президентски избори и повишаване на вероятността Фед да повиши лихвите през ноември. Инвеститорите могат да скъсяват индекса, ако се отдалечи малко повече от историческия си връх (в посока надолу), със стоп малко над него.

очаквания пазарни експерти

Това прави потенциално съотношение доход-риск от 4, ако сложите стопа си на 2.5%, а целта ви е за корекция надолу от 10%. Продажбите пък могат да са при понижение под 2 150 пункта.

Трябва да отбележим, че стратегията е подходяща с времеви хоризонт до края на ноември, защото впоследствие инвеститорите ще започнат да усещат традиционния възходящ натиск в края на годината и в светлината на популярния „януарски ефект“.

SOFIX

Ако не сте купили индекса до момента, то можете да изчакате два месеца. В исторически план октомври и ноември са доказали, че са лоши за представянето на показателя, със среден спад за индекса от около 2% през последните петнадесет години.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *