сряда , декември 13 2017
Начална Страница / Актуални / Инвестиционните правила на Бъфет, за да инвестирате успешно

Инвестиционните правила на Бъфет, за да инвестирате успешно

Ако сериозно обмисляте да инвестирате на фондовите пазари, то има няколко неща, които е добре да знаете, за да сте успешен.

Ето четири принципа, които ще ви помогнат по пътя към успешните инвестиции, извлечени от стилът и начина на търговия на Уорън Бъфет, един от най-легендарните инвеститори на всички времена:

Как да инвестирате като Уорън Бъфет

1. Лесно и разбираемо

Според Бъфет, успехът на инвеститорите е правопропорционален с разбирането на инвестицията, която се прави. Казано по друг начин, колкото по-детайлно разбирате бизнеса на компанията в която инвестирате, толкова по-голям е шансът ви за успех.

Three pink piggy banks standing on books next to a blackboard with simple savings progress chart. Sharp focus on the piggy banks. ** Note: Shallow depth of field

Това е една от отличителните черти между инвеститорите, които се опитват да правят „еднократни удари“ със залог върху една компания и такива, които инвестират с хоризонт „вечност“, какъвто е препоръчителният хоризонт, според Бъфет.

2. С дългосрочен хоризонт

Когато споменахме хоризонт „вечност“, няма как да не задълбаем повече по темата. Бъфет винаги е бил против краткосрочните инвестиции и в това до голяма степен има логика.

long-term

За да опознаете един бизнес в детайли, то ви трябва много време. За да вземете решение да инвестирате в него пък, то трябва той да отговаря на всичките ви критерий. Ако правите това, то защо изобщо някога да излизате от инвестицията си?

Бъфет на практика държи много от позициите в портфейла си вече няколко десетилетия, като например акциите на Coca-Cola. Едва ли ще видим той да закрие тази си позиция някога, донесла му огромни печалби през годините.

Друг пример е застрахователната компания GEICO, която Бъфет започва да купува преди 65 години, когато тя почти не фалира.

3. С честен и компетентен мениджмънт

Компаниите, които избирате за портфейла си, трябва да се отличават с компетентен мениджмънт. Бизнесът е толкова добър, колкото са хората, които го управляват, смята Бъфет.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *