вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Инвестиционните правила на Бъфет, за да инвестирате успешно

Инвестиционните правила на Бъфет, за да инвестирате успешно

Ако сериозно обмисляте да инвестирате на фондовите пазари, то има няколко неща, които е добре да знаете, за да сте успешен.

Ето четири принципа, които ще ви помогнат по пътя към успешните инвестиции, извлечени от стилът и начина на търговия на Уорън Бъфет, един от най-легендарните инвеститори на всички времена:

Как да инвестирате като Уорън Бъфет

1. Лесно и разбираемо

Според Бъфет, успехът на инвеститорите е правопропорционален с разбирането на инвестицията, която се прави. Казано по друг начин, колкото по-детайлно разбирате бизнеса на компанията в която инвестирате, толкова по-голям е шансът ви за успех.

Three pink piggy banks standing on books next to a blackboard with simple savings progress chart. Sharp focus on the piggy banks. ** Note: Shallow depth of field

Това е една от отличителните черти между инвеститорите, които се опитват да правят „еднократни удари“ със залог върху една компания и такива, които инвестират с хоризонт „вечност“, какъвто е препоръчителният хоризонт, според Бъфет.

2. С дългосрочен хоризонт

Когато споменахме хоризонт „вечност“, няма как да не задълбаем повече по темата. Бъфет винаги е бил против краткосрочните инвестиции и в това до голяма степен има логика.

long-term

За да опознаете един бизнес в детайли, то ви трябва много време. За да вземете решение да инвестирате в него пък, то трябва той да отговаря на всичките ви критерий. Ако правите това, то защо изобщо някога да излизате от инвестицията си?

Бъфет на практика държи много от позициите в портфейла си вече няколко десетилетия, като например акциите на Coca-Cola. Едва ли ще видим той да закрие тази си позиция някога, донесла му огромни печалби през годините.

Друг пример е застрахователната компания GEICO, която Бъфет започва да купува преди 65 години, когато тя почти не фалира.

3. С честен и компетентен мениджмънт

Компаниите, които избирате за портфейла си, трябва да се отличават с компетентен мениджмънт. Бизнесът е толкова добър, колкото са хората, които го управляват, смята Бъфет.

Продължава на следваща страница…

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *