вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Един от най-големите бикове на Уолстрийт е притеснен за пазара

Един от най-големите бикове на Уолстрийт е притеснен за пазара

Всички познават името на Том Лий – вечно сред най-бичите анализатори на Уолстрийт, през последните години. И Лий беше прав…

Сега обаче, инвеститорите има за какво да се тревожат, защото „вечният бик“ е притеснен за пазара. В писмо към клиентите си в петък, Лий коментира, че няколко от факторите, които го караха да е позитивно настроен през последните години, сред които атрактивните финансови оценки и политиките на централните банки, са преминали към „неутрални“, или дори „негативни“.

Йелън обяснява най-добре върховете на щатските индекси

„Виждаме подходяща среда за първата половина на годината за съществена корекция. И макар целта ни от 2 150 пункта, да може и да изглежда трудно достижими, напълно е възможно да станем свидетели на корекция в границите на нива от 2 200 – 2 225 пункта, за S&P 500”, пише Лий в своето писмо. За сравнение преди писмото, широкият индекс приключи при ниво от 2 345.96 пункта.

Един от негативните фактори за пазара, е съотношението цена-печалба, на щатските акции, което сочи колко скъпи са те. Това съотношение в момента, е по-високо от пиковете през 2000-та, както и през 2007-ма година, преди двете големи кризи.

Средното съотношение цена-печалба, е при ниво от 19 в момента и до голяма степен може да сочи, към потенциална корекция между 5 и 8% за щатските индекси, смята още анализаторът. Според Лий, едва ли прогнозираните печалби на компаниите, ще бъдат съществено завишени нагоре.

Лий посочва още, понижението в лихвите по облигациите, доказателство, че икономическия ръст може да се забави, като добавя, че вече не е толкова позитивно настроен за пазара.

„Не смятаме, че „мечи пазар“ е зад ъгъла“, допълва още Лий.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *