събота , април 29 2017
Начална Страница / Актуални / Искате да сте контратрейдър? Ето някои от водещите теми…

Искате да сте контратрейдър? Ето някои от водещите теми…

Според редица експерти, да си контратрейдър е един от малкото начини, да реализирате над пазарната доходност. И докато това често е свързано с тезата да „търсите силно подценени активи“, трябва да отбележим, че е далеч по-трудно отколкото звучи.

Причината – трябва да сте готов да застанете и да заложите срещу тълпата, както и срещу тренда като цяло. И докато това може да е особено печеливш залог, ако сте познали, проблемът е, че често е свързано със сериозни загуби, ако не уцелите най-добрия момент.

Трендът е твой приятел

„Трендът е твой приятел“, е основната теза на техническите анализатори и правило номер едно в търговията на милиони инвеститори по света. Когато заложите срещу тренда, шансовете, последния да ви „отнесе“ са много големи.

Трябва да отбележим, че при контратрейдинга не се залага само срещу тренда, а срещу общите очаквания. Т.е. може да заложите на тренда и да сте контратрейдър, ако всички са на мнение, че трендът е приключил. Макар и рядко, подобни ситуации могат да се открият, като например в момента при щатските индекси.

След като вече уточнихме рисковете, ще посочим няколко направления по които трендът и общите инвеститорски очаквания са много ясно очертани, а контратрейдърите могат да проявят известен интерес…

По-нататъшен ръст на щатските индекси

Щатските индекси са при рекордни нива, но повечето експерти и индивидуални участници очакват корекция, или поне край на възходящото движение. На практика индексът S&P 500 в момента е при по-високи нива, от почти всички прогнози на специалистите за нивата му в края на годината.

победиш пазара

Очакваното повишение на лихвите пък, е основен пункт в тезата за край на ръста на щатските индекси. Т.е., инвеститорите които залагат на нови върхове и по-нататъшен ръст на индекса през тази година, на практика са контратрейдъри в момента.

Поскъпване на еврото

Всички очакват доларът да продължи с ръста си, предвид на факта, че Фед се насочва към по-агресивно повишение на лихвите, докато ЕЦБ все още е с рекордно ниски лихви и във фаза на обратно изкупуване на активи.

евра

Може би сте чували обаче правилото „купувай на слухове, продавай на новини“. Тоест моментът за покупка на евро, може да е съвсем близо. Особено при следващото действие от страна на Фед на повишение на лихвите, което е много вероятно да е през този, или следващия месец.

Продължава на следваща страница…

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *