понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Актуални / Искате да сте контратрейдър? Ето някои от водещите теми…

Искате да сте контратрейдър? Ето някои от водещите теми…

Според редица експерти, да си контратрейдър е един от малкото начини, да реализирате над пазарната доходност. И докато това често е свързано с тезата да „търсите силно подценени активи“, трябва да отбележим, че е далеч по-трудно отколкото звучи.

Причината – трябва да сте готов да застанете и да заложите срещу тълпата, както и срещу тренда като цяло. И докато това може да е особено печеливш залог, ако сте познали, проблемът е, че често е свързано със сериозни загуби, ако не уцелите най-добрия момент.

Трендът е твой приятел

„Трендът е твой приятел“, е основната теза на техническите анализатори и правило номер едно в търговията на милиони инвеститори по света. Когато заложите срещу тренда, шансовете, последния да ви „отнесе“ са много големи.

Трябва да отбележим, че при контратрейдинга не се залага само срещу тренда, а срещу общите очаквания. Т.е. може да заложите на тренда и да сте контратрейдър, ако всички са на мнение, че трендът е приключил. Макар и рядко, подобни ситуации могат да се открият, като например в момента при щатските индекси.

След като вече уточнихме рисковете, ще посочим няколко направления по които трендът и общите инвеститорски очаквания са много ясно очертани, а контратрейдърите могат да проявят известен интерес…

По-нататъшен ръст на щатските индекси

Щатските индекси са при рекордни нива, но повечето експерти и индивидуални участници очакват корекция, или поне край на възходящото движение. На практика индексът S&P 500 в момента е при по-високи нива, от почти всички прогнози на специалистите за нивата му в края на годината.

победиш пазара

Очакваното повишение на лихвите пък, е основен пункт в тезата за край на ръста на щатските индекси. Т.е., инвеститорите които залагат на нови върхове и по-нататъшен ръст на индекса през тази година, на практика са контратрейдъри в момента.

Поскъпване на еврото

Всички очакват доларът да продължи с ръста си, предвид на факта, че Фед се насочва към по-агресивно повишение на лихвите, докато ЕЦБ все още е с рекордно ниски лихви и във фаза на обратно изкупуване на активи.

евра

Може би сте чували обаче правилото „купувай на слухове, продавай на новини“. Тоест моментът за покупка на евро, може да е съвсем близо. Особено при следващото действие от страна на Фед на повишение на лихвите, което е много вероятно да е през този, или следващия месец.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *