понеделник , юли 24 2017
Начална Страница / Актуални / Искате да ви уважават на работа? Спрете да правите тези неща…

Искате да ви уважават на работа? Спрете да правите тези неща…

Ако не усещате уважението на колегите и мениджърите си, то много е вероятно причината да е във вас. Замислете се, правите ли някое от долуспоменатите неща и ако отговорът е „да“, то спрете веднага:

Прекъсвате другите докато говорят

Освен, че това е изключително грубо, сочи също тотална липса на интерес към това, което насрещната страна ви говори. Ако искате да ви уважават, не го правете. Научете се не само да слушате, но и да чувате.

Закъснявате за срещи

conceptual image of an alarm clock showing that you are too late

Как се чувствате, когато някой закъснява за среща с вас. Е така се чувстват и другите, когато вие закъснявате. А много е вероятно това да ви е навик, който практикувате непрекъснато.

Грешният отговор на пет често задавани въпроса на интервю за работа

Започвате срещите по-късно

Не е особено приятно, цяла зала да стои и да чака вашата поява, или началото на среща, която сте насрочили за определен час.

Говорите твърде много по време на срещи

Ако говорите в 80% от времето по време на заседание, то много е вероятно, просто да обичате да слушате гласа си и да не сте дали поле за изява на останалите участници.

Правите други неща по време на среща

Young businessman analyzing graphs while video conferencing with colleagues on computer at office desk

Да си гледате телефона или лаптопа и да вършите други неща, докато сте на среща или заседание, не само, че не е особено уважително, но също така не е и много ефективно. Изследвания сочат, че ефективността на подобен род срещи намалява с 40%.

Не почиствате след себе си в общите помещения

Ако не си миете чиниите или чашите в общата кухня, то определено можете лесно да си навлечете гнева на всички свои колеги.

Крещите на колегите си

Никой не е длъжен да търпи лошите ви настроения на работа, особено колегите ви. Те не са ви приятели или роднини и не бива да си позволявате да им повишавате тон, или откровено да им крещите.

Пропускате крайни срокове

Ако редовно пропускате крайните срокове в групови проекти, то други хора, могат да страдат заради вас. Това лесно ще ви навлече тяхното негативно отношение, особено ако правите това редовно.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *