петък , август 18 2017
Начална Страница / Актуални / Историята на едно 25-годишно приятелство между Бъфет и Гейтс

Историята на едно 25-годишно приятелство между Бъфет и Гейтс

Двама от най-богатите хора в света – Бил Гейтс и Уорън Бъфет, празнуват днес 25-годишнината на своето приятелство.

Как е започнало всичко. Майката на Гейтс го кара да се срещне с Бъфет на вечеря. Твърде зает с работата си в Microsoft, Гейтс не е бил много склонен на тази среща.

Най-богатите хора на всички времена (Бил Гейтс не е в класацията)

„Виж, той просто купува и продава листи хартия. Това не е реално добавяне на стойност. Не смятам, че имаме много общи неща“, си спомня Гейтс да казва на своята майка.

За разлика от Гейтс, Бъфет е далеч по-социален типаж и отделя много от времето си, въпреки че е изключително натоварен и зает в изграждането на нови приятелства.

Нещо повече, към днешна дата Бъфет намира време да изпраща на Бил и Мелинда Гейтс интересни статии, които прочита, чрез e-mail.

бил гейтс и уорън бъфет

Връзката между Гейтс и Бъфет до голяма степен е доказателство, че успешните хора имат склонност да се обграждат с други успешни такива. Гейтс твърди „Той ми е като баща“, като добавя, че има само два запаметени номера за бързо набиране в телефона си и единият е на „оракулът от Омаха“.

Гейтс споделя и някои забавни моменти, които е имал с Бъфет. „Той на практика се храни, сякаш е на шест години“, пише Гейтс. „Основно се храни с хамбургери, сладолед и кола“.

Веднъж гостувал в дома на семейство Гейтс, Бъфет е бил хванат да закусва с бисквити Орео.

10 съвета от Бъфет как да забогатеете

„Нашите деца незабавно поискаха и те да закусват от същото“, спомня си Гейтс. „Определено дава лош пример на младите хора, но по някакъв странен начин тази диета работи за него“, споделя още най-богатият човек на планетата за своя приятел.

Отвъд своето приятелство, Бъфет и Гейтс имат и общ бизнес, като гениалният инвеститор е един от най-големите дарители във фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.

Гейтс споделя, че често се чува с Бъфет само да му сподели проблемите си и да поиска съвет.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …