понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Италианският шок преживян за няколко минути от пазарите

Италианският шок преживян за няколко минути от пазарите

Италианците гласуваха с „Не“ на референдума. Това обаче, бе бързо преодоляно от финансовите пазари, като негативните реакции бяха заличени след първите четири минути на търговия, след отварянето на европейските пазари.

Експертите коментираха, че популисткият вот е бил „заложен в нивата на търговия на пазарите“, като не е бил съществена изненада.

Какво трябва да знаем за референдума в Италия?

Еврото поскъпна спрямо долара, като се търгува при нива от 1.0695 в ранния следобед, или повишение от близо един цент в рамките на деня. В началото на деня, единната валута се понижи моментно до най-ниската си стойност от 20 месеца насам, след като италианският министър председател подаде оставка.

Златото, заличи ръста си от по-рано през деня и се търгува при нива под 1 170 долара за унция с незабавна доставка.

референдум

„След БРЕКЗИТ-а, на пазара му бяха необходими три дни, за да се стабилизира. След неочакваната изборна победа на Тръмп, на пазарите им трябваха около три часа. В случая при Италия – това отне три минути“, коментира Гилермо Сампере, ръководител на MPPM EK в Епщайн, Германия, цитиран от Bloomberg.

По-сериозни загуби отбелязаха акциите на италианските банки, водени от спада от над 5% при книжата на Banca Popolare di Milano Scarl и водещата банка в страната – UniCredit SpA.

Индексът, следящ представянето на най-големите европейски компании – Stoxx Europe 600, добави 0.7% към стойността си.

Италианският FTSE MIB Index, който е един от най-губещите европейски индекси от началото на годината, със загуба от близо 20%, се понижи днес с 2.1%.

Петролът добави нови 1.4% към стойността си и вече се търгува при 16-месечен връх, след решението на ОПЕК за намаляване на производството, от края на миналата седмица.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *