сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Йелън допълнително обърка пазара

Йелън допълнително обърка пазара

Ръководителят на Фед допълнително обърка пазара с изказването си по време на конференция във Филаделфия днес.

Йелън заяви, че повишението на лихвите предстои, защото „позитивните икономически сили изпреварват негативните“. Тя обяви също, че рисковете пред щатската икономика от по-рано през тази година са намалели.

Това бе последната публична поява на Йелън преди срещата на Фед относно лихвите в средата на месеца.

Вижте още: Слагайте пари в матраците, съветва Бъфет

В обръщението си, ръководителят на Фед бе много внимателен да не даде конкретни срокове относно това кога ще бъдат повишени лихвите, за разлика от изявлението й на 27-ми май, когато сподели „възможно е през идващите месеци подобни мерки да са подходящи“.

джанет йелън

В допълнение днес Йелън заяви, че не изключва „появата на изненади“, които да променят очакванията й и да повишат основните рискове пред щатската икономика.

„Ако последващите данни са постоянни, заедно с подобряването на пазара на труда и инфлация към целените 2%, както очаквам ще станем свидетели на по-нататъшно постепенно повишение на федералните лихви до подходящи нива“, зави Йелън по време на обръщението си във Филаделфия.

Фед повиши нивата на лихвите за пръв път през декември от близо десетилетие насам.

Изнесениет в края на миналата седмица разочароващи данни за пазара на труда обаче, когато стана ясно, че са разкрити едва 38 000 нови работни места през май, до голяма степен понижиха очакванията на пазарните наблюдатели, че Фед скоро ще повиши лихвите.

„Въпреки че данните са притеснителни, нека да припомня, че не бива да се отдава твърде много внимание на важността на един месечен доклад“, заяви още Йелън. „Други временни индикатори от пазара на труда са далеч по-позитивни“, допълни още тя.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …