неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Четири качества, които трябва да притежават младежите, за да са успешни

Четири качества, които трябва да притежават младежите, за да са успешни

Ако настоящите младежи искат да се превърнат в успешни хора, които да управляват бъдещето, то е добре те да притежават някои критични качества.

Джулиан Байър, основател и изпълнителен директор на Ivy League Essay, е интирвюиращ в Харвард, отговарящ за подбора на младежите, които ще постъпят в едно от най-престижните висши учебни заведения в света.

10-те най-добри университета в Европа

„Търсят се хора, които имат потенциал да станат лидери в областта, която са си избрали. Които да станат автори, писатели, учени, хора които създават патенти и изобретения“, коментира експертът. „Като цяло, подборът е насочен да се пресеят хора, които ще движат обществото към прогрес“.

Old College Quad
Old College Quad

И докато не всеки 18-годишен ще покрие високите критерии на Харвард, Байър има съвет към всички младежи, които ще им помогнат да са успешни в живота, независимо от това дали ще учат в престижното заведение, или не.

Способността да управляват пари

„Определено смятам, че младежите трябва да са финансово грамотни още преди да попаднат в университетите. Добре е да се прочели някои финансови книги за това как да управляват финансите и парите си“, коментира експертът.

Младите хора трябва да са наясно, как се изготвя бюджет, да се живее под възможностите и как трябва да се ползват кредитните карти, съветва още Байър.

Управление на времето

времето е пари

„Смятам също така, че студентите трябва да могат да намират баланс във времето си. Да учат в колеж, изисква изключителна лична мотивация и възможност да се структурира времето по приоритети. Да се завършват поставените задачи в рамките на крайните срокове. Успехът зависи от вас и от никой друг.“, припомня Байър.

Способност да се решават проблеми

До 18-годишна възраст младите хора, трябва да са се научили да решават изникнали проблеми или да преговарят умело и по позитивен начин, смята още експертът по подбор на студенти.

„Много от студентите ще живеят в общежития със съквартиранти за пръв път в живота си и неизбежно ще се пораждат конфликти от това. Как се отнасят към тях обаче, е критично за крайния успех на младите хора“.

Способността да остават позитивни

мисли позитивно

„Колежът и особено някои университети, са свързани с много стрес и напрежение. Затова младите хора трябва да имат вътрешния ресурс, да запазват позитивните си нагласи и вътрешна мотивация. Да не се отказват и да продължават напред към крайната цел. Те трябва да могат и да губят и да не се оставят една лоша оценка да ги разстройва или да ги пречупва“, съветва още Байър.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *