събота , август 19 2017
Начална Страница / Актуални / Четири качества, които трябва да притежават младежите, за да са успешни

Четири качества, които трябва да притежават младежите, за да са успешни

Ако настоящите младежи искат да се превърнат в успешни хора, които да управляват бъдещето, то е добре те да притежават някои критични качества.

Джулиан Байър, основател и изпълнителен директор на Ivy League Essay, е интирвюиращ в Харвард, отговарящ за подбора на младежите, които ще постъпят в едно от най-престижните висши учебни заведения в света.

10-те най-добри университета в Европа

„Търсят се хора, които имат потенциал да станат лидери в областта, която са си избрали. Които да станат автори, писатели, учени, хора които създават патенти и изобретения“, коментира експертът. „Като цяло, подборът е насочен да се пресеят хора, които ще движат обществото към прогрес“.

Old College Quad
Old College Quad

И докато не всеки 18-годишен ще покрие високите критерии на Харвард, Байър има съвет към всички младежи, които ще им помогнат да са успешни в живота, независимо от това дали ще учат в престижното заведение, или не.

Способността да управляват пари

„Определено смятам, че младежите трябва да са финансово грамотни още преди да попаднат в университетите. Добре е да се прочели някои финансови книги за това как да управляват финансите и парите си“, коментира експертът.

Младите хора трябва да са наясно, как се изготвя бюджет, да се живее под възможностите и как трябва да се ползват кредитните карти, съветва още Байър.

Управление на времето

времето е пари

„Смятам също така, че студентите трябва да могат да намират баланс във времето си. Да учат в колеж, изисква изключителна лична мотивация и възможност да се структурира времето по приоритети. Да се завършват поставените задачи в рамките на крайните срокове. Успехът зависи от вас и от никой друг.“, припомня Байър.

Способност да се решават проблеми

До 18-годишна възраст младите хора, трябва да са се научили да решават изникнали проблеми или да преговарят умело и по позитивен начин, смята още експертът по подбор на студенти.

„Много от студентите ще живеят в общежития със съквартиранти за пръв път в живота си и неизбежно ще се пораждат конфликти от това. Как се отнасят към тях обаче, е критично за крайния успех на младите хора“.

Способността да остават позитивни

мисли позитивно

„Колежът и особено някои университети, са свързани с много стрес и напрежение. Затова младите хора трябва да имат вътрешния ресурс, да запазват позитивните си нагласи и вътрешна мотивация. Да не се отказват и да продължават напред към крайната цел. Те трябва да могат и да губят и да не се оставят една лоша оценка да ги разстройва или да ги пречупва“, съветва още Байър.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *