петък , февруари 23 2018
Начална Страница / Актуални / В кои страни чужденците са най-щастливи?

В кои страни чужденците са най-щастливи?

За щастието няма еднозначна формула. Едно обаче, е сигурно, изкарването на много пари не означава задължително щастлив живот.

Ново изследване на InterNations, сочи в кои страни, чужденците се определят като най-щастливи, на база на 43 фактора. Проучването е засегнало хора от 174 различни националности, живеещи в 191 страни по света.

Петте най-сигурни страни за чуждестранните работници

Изследването стига до интересни изводи. Някои от тях са, че нивото на щастието не е свързано задължително с високия доход, или пък с наличието на идеална инфраструктура. Ето и седемте държави, които оформят челото на класацията:

7. Тайланд

Тази дестинация е изключително популярна сред хората на Запад. Ниските разходи за живот и добрия климат, са достатъчни за това страната да попада в топ-10.

6. Нова Зеландия

Страната оглавява много класации. Тя е доста напред и по тази. Отличителните й черти, които правят чужденците щастливи, са сигурността, доброто здравеопазване и инфраструктура и отличната образователна система.

5. Еквадор

Въпреки, че страната бележи спад от 16 места в класацията за качество на живот, тя е високо класирана от чужденците живеещи там. Ниските разходи и доброто време, са основни причини за това.

4. Филипини

Ниските разходи за живот и подходящата за деца образователна система, са сред основните причини за високото класиране.

3. Мексико

Страната е номер едно по леснота да се устроите със семейството си. Няма как да не се отбележи и чудесния климат.

2. Малта

Това е любимата дестинация за европейците, които искат да се устроят на слънчево място. Езиковата бариера е много ниска, както и разходите за живот.

1. Коста Рика

Страната е една от петте „мечтани дестинации“ за чужденците. 19% от чужденците са предприемачи или собственици на бизнес, 20% работят на непълен работен ден и 14% са пенсионери.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *