събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Как „акули“ от Уолстрийт се облагодетелстваха от Brexit-а?

Как „акули“ от Уолстрийт се облагодетелстваха от Brexit-а?

Бичи залози в златото и индексът на волатилността, къси позиции върху китайския пазар и развиващите се пазари, бяха част от сделките от които портфолио-мениджъри на водещи фондове се облагодетелстваха в петък, след изненадващото решение на Великобритания да напусне ЕС.

Сорос: Един паунд равен на едно евро при BREXIT

Saba Capital, бе един от фондовете в Ню Йорк, които се облагодетелстваха от излизането. Известните Джордж Сорос и Станли Друкенмилър, също извлякоха ползи, според запознати източници. Сорос и Друкенмилър са имали дълги позиции в злато.

soros

С доходност от близо 13% за инвеститорите си до края на май, Saba е един от най-добре представящите се хеждфондове през тази година, според изследване на HSBC.

В същото време, Odey Asset Management, управляващо дружество с много и най-разнообразни фондове, донесе доходност от близо 15% на инвеститорите, до края на затварянето на европейските пазари в петък, отново според запознати.

Защо да инвестирате като Сорос, няма да ви направи богати?

Фондът, управляван от Криспин Одей, адвокат на излизането на Великобритания от ЕС, е разполагал с частни проучвания за изхода на референдума, от които се е възползвал преди останалите пазарни участници.

Сорос освен от златото, се е облагодетелствал и от много и разнообразни къси позиции, които е имал преди това.

druckenmiler

След излизането на Веиликобритания жълтият метал поскъпна с 4.5%, инициирайки сериозни печалби на „хартия“ за Сорос и Друкънмилър, и двамата от които са имали сериозни позиции в злато.

Сорос бе върл привърженик на оставането на Великобритания в рамките на ЕС и запазването на целостта на евросъюза.

“Твърде много хора вярват, че гласуване за напускане на ЕС, няма да има отражение на личните им финанси“, коментира Сорос пред британския ежедневник the Guardian, преди референдума. “Това обаче, е пожелателен начин на мислене“, допълва още той.

Сорос предупреди, че при излизане на Великобритания, паундът ще отбележи съществен спад и ще видим драматичен ефект върху фондовите пазари, инвестициите и работните места.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …